Liga I bate la uşă! UTA are la dispoziţie doar câteva zile pentru a monta 5000 de scaune pe „Motorul”

Liga I bate la uşă! UTA are la dispoziţie doar câteva zile pentru a monta 5000 de scaune pe „Motorul”

Oficialii arădeni mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru montarea a 5000 de scaune pe stadionul Motorul, în cazul în care UTA va juca în Liga I în noul sezon, atrage atenţia Sebastian Bulumac, membru fondator şi fost preşedinte al Suporter Club UTA. De asemenea, acesta a sugerat Primăriei Municipiului Arad să dea publicităţii contractul încheiat cu Tehnodomus pentru construirea noului stadion al UTA-ei.

Bulumac a luat poziţie ca urmare a faptului că UTA a făcut demersuri pe lângă Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă să joace în Liga I în noul sezon, în locul echipei Rapid Bucureşti.

„În cazul fericit al promovării, mă întreb, aşa cum probabil o fac toţi utiştii, unde îşi va disputa UTA meciurile de pe teren propriu? Imaginile bazei Motorul au ajuns subiect de ştire naţională şi au făcut de ruşine atât Aradul, cât şi suflarea fotbalistică locală. Arena nu corespunde standardelor impuse de FRF, contrar celor spuse de primarul Aradului în data de 13 aprilie 2016. Gheorghe Falcă declara atunci pentru portalul Actualitati-Arad: –«pe stadionul Motorul se vor putea juca meciuri de prima ligă. Noi vom avea între 5.000 şi 7.000 de locuri pe scaune în momentul în care UTA va promova în Liga I». În cazul în care solicitarea clubului UTA ar primi răspuns favorabil, Primăria Arad ar avea doar câteva zile la dispoziţie pentru montarea a cel puţin 5.000 de scaune pe arena «Motorul», noul sezon al Ligii I urmând să înceapă în data de 23 iulie”, a declarat Sebastian Bulumac.

Acesta subliniază, însă, că „în acelaşi timp, veştile care sosesc de pe şantierul de construcţie al noului stadion «Francisc Neumann» nu sunt dintre cele mai fericite. Capacitatea a fost redusă cu 1.000 de locuri faţă de proiectul iniţial, termenul de finalizare s-a amânat deja cu mai bine de un an, construcţia stagnează, existând riscul degradării şi suplimentării costurilor, iar proprietarii firmei constructoare urmează să fie trimişi în judecată pentru dare de mită într-un dosar operat de DNA”.

Acestea fiind cunoscute, Sebastian Bulumac sugerează că ar trebui ca municipalitatea să dea publicităţii contractul cu Tehnodomus. „În această situaţie consider că se impune ca Primăria Arad să dea publicității contractul semnat cu SC Tehnodomus, cu toți termenii de rigoare, plus anexe în cazul în care acestea există. De asemenea, ar fi interesant să aflăm ce penalizări i se aplică firmei constructoare pentru fiecare zi de întârziere a finalizării lucrării”, a spus Sebastian Bulumac.

  1. se baga si asta in sama

    Raspunde
  2. E aiurea sa jucam in prima liga si sa fim ciuca batailor. Stam in liga 2 si avem jocuri frumoase, arena motorul e ok si in 5-6 ani formam o echipa tanara sa atace promovarea.

    Raspunde
  3. 5-6 ani?prostule,anti-uta..poate nu mai apuci sa o vz pe uta in prima liga.iesi afara din arad,dute la poli.

    Raspunde
  4. unde e bunulsimt ? 13 iulie, 2016, 2:43 pm

    de unde stadioane cand tot falcao a daramat si ce am avut? inclusiv primul stadion construit in tara

    Raspunde
  5. Din punct de vedere personal primarul Falca a facut declaratii pur electorale, si de adormire a aradenilor amatori de fenomenul fotbal. Tinta lui fiind voturile suporterilor care sa ii asigure un nou mandat. Trebuie luat in seama ca Aradul nu mai are asa multi amatori de fotbal, deoarece fenomenul lipseste de cativa ani buni din orasul nostru. Primarul mizeaza in primul rand pe lipsa de reactie a Aradenilor. A daramat tot ce se putea darama in Arad, si culmea, societatea civica, si opozitia nu a luat nici o atitudine. S-a incheiat un contract de executie a stadionului cu firma Tehnodomus, firma care s-a dovedit extrem de neserioasa cu mai multe firme cu care a derulat contracte. Manevre sunt peste tot, oriunde exista bani, exista politica, si bani negri. Exemplele pot continua: Pasarela de la Curtici, pasarelele de la CET si Micalaca, Mall-rile care dispar asa incet. Crede cineva ca acestea sau construit asa pe bune? Asa si cu stadionul Francisc Neuman, si mai ales cu cele 5000 de scaune montate in cateva zile. Mare pacat ca Aradul este plin de creduli, oameni buni si constinciosi, dar fara lipsa de reactie. As fi tentat sa spun sa speram, dar este mult prea mult si departe de adevar. Personal cred ca decizia a fost luata deja, si UTA ramane la matineu. La FRF si LPF trebuie sa mergi cu dovezi certe, nu cu abureli . Nu poti face performanta cu bani de la Primarie. Ori ai un investitor cu sponori langa el, ori asistam la un masaj facut unui picior de lemn. Respectele mele tuturor, si vreau din tot sufletul ca ce am scris eu aici sa nu fie adevarat, si primarul Falca sa dovedeasca ca este vertical in declaratii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.