Lizica Mihuţ s-a retras din conducerea Şcolii Doctorale

Lizica Mihuţ s-a retras din conducerea Şcolii Doctorale

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, fost rector al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că renunţă la calitatea de director al Şcolii Doctorale din cadrul universităţii, după ce în urmă cu câteva luni s-a retras şi din funcţia de preşedinte al Consiliului Academic al aceleiaşi instituţii.

„Am decis să mă retrag de la conducerea Şcolii Doctorale din cadrul UAV pentru a evita discuţiile cu privire la compatibilitatea sau incompatibilitatea mea cu această funcţie, cu toate că ARACIS m-a declarat compatibilă cu această funcţie. Voi rămâne, însă, în cadrul universităţii, în calitate de conducător de doctorate, în prezent având cinci doctoranzi. De asemenea, mă voi ocupa mai intens de activitatea filialei Arad a Casei Româno-Chineze, al cărei director sunt”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Aceasta a mai afirmat că, deşi s-a retras din conducerea UAV, se va preocupa şi pe mai departe de activitatea universităţii, pe care o consideră drept „copilul său de suflet”.

„Mă voi preocupa cu deosebire de Şcoala Doctorală, chiar dacă am renunţat la conducerea acesteia, deoarece viitorul UAV este strâns legat de dezvoltarea Şcolii Doctorale”, a menţionat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Aceasta a făcut şi o scurtă trecere în revistă a realizărilor universităţii arădene, din 15 februarie 2000 (dată la care a fost alesă rector) şi până în prezent.

„Dacă în anul 2000 universitatea avea doar trei facultăţi cu 14 specialităţi, în prezent are 9, cu 34 de specialităţi de licenţă, 22 de masterate şi două şcoli doctorale, numărul studenţilor crescând de 2154 la 14.450. De asemenea, baza materială a universităţii a crescut de la aproximativ 1.700 de metri pătraţi, cât avea în anul 2000, la 47.903 de metri pătraţi, iar de la situaţia financiară dificilă în care se afla atunci, UAV a ajuns ca în prezent să aibă depozite bancare în valoare de peste 5 milioane de euro, constituite în perioada 2005 – 2009”, a mai arătat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

  1. MULT SUCCES PE MAI DEPARTE DNA PROFESOR!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.