LOCOMOTIVE-MONUMENT ISTORIC, puse SUB SECHESTRU după o AFACERE CU SPONSORIZĂRI ILEGALE

LOCOMOTIVE-MONUMENT ISTORIC, puse SUB SECHESTRU după o AFACERE CU SPONSORIZĂRI ILEGALE

Afacerile ilegale de pe teritoriul României fac victime colaterale.

Muzeul de Locomotive din Reşița riscă de devină istorie, după ce a fost pus sub sechestru pentru o datorie de peste 180.000 de lei faţă de un creditor.

Cele 16 locomotive cu abur, fabricate în secolele al XIX-lea şi al XX-lea şi declarate monumente istorice de categoria A au fost puse sub sechestru, printre acestea numărându-se şi prima fabricată în România, în anul 1872.

Muzeul de Locomotive cu Abur a fost, inițial, donat de Adrian Chebuțiu unei fundații al cărei administrator este soţia sa și tot el a sponsorizat o fundaţie nonprofit, acte declarate „frauduloase” de către instanţă, potrivit TVR 2.

În consecinţă, fundaţia a fost somată de către executorul judecătoresc să-şi achite debitul. Cum acest lucru nu s-a întâmplat executorul judecătoresc a pus sub sechestru pe Muzeul de Locomotive. În aceste condiţii, fundaţia este nevoită să plătească 180.000 de lei pe care nu îi are, iar dacă fundaţia nu-şi plăteşte datoria, muzeul poate fi scos la vânzare de executorul judecătoresc, pentru recuperarea banilor.

Adrian Chebuțiu a fost condamnat definitiv, în decembrie, la 5 ani de închisoare, pentru asociere la stabilirea cu rea-credinţa a taxelor având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat.

Sursa: TVR 2

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.