Locuitorii unei localități arădene, ÎN PERICOL: „Este extrem de TOXIC!“  

Locuitorii unei localități arădene, ÎN PERICOL: „Este extrem de TOXIC!“  

Florin Tripa, deputat al PSD Arad, a luat poziţie, printr-o declaraţie politică, susţinută în Parlamentul României, împotriva indiferenţei generale, privind pericolul indus de poluarea excesivă, generată la Sântana de Hammerer Aluminium Industries.

Deputatul spune că aceasta are grave consecinţe asupra comunităţii locale.

„De multe ori mi-ar plăcea să nu am dreptate când identific practici și cutume în societatea românească, care prin însăși natura lor aduc lezări atât interesului național cât mai ales cetățenilor. Am pretenția că cunosc extrem de bine viața comunităților din colegiul meu iar asta datorită contactului nemijlocit permanent cu oamenii din județul Arad. E de notorietate faptul că întreaga regiune se află pe primele locuri în ceea ce privește incidența cazurilor de cancer iar poluarea mediului înconjurator este, fără îndoială, unul dintre principalii factori declanșatori. Tocmai de aceea nu pot să trec cu vederea și în consecință denunț, în cel mai înalt for al țării, o stare de fapt extrem de gravă, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din orașul Sântana”, declară Tripa.

„Hammerer Aluminium Industries Sântana este o firmă străină care funcționează din anul 2010. Cetățenii orașului reclamă faptul că există suspiciuni serioase că, în mod voit, se mușamalizează unele nereguli cu privire la eliminarea prin regenerare a gazelor provocate de cele șase cuptoare de topire, întreținute cu gaz,  materia primă fiind deșeurile conduse spre reciclare. Sunt deja dovezi palpabile, video-uri și fotografii, realizate de locuitorii din Sântana ce prezintă fumul gros și negru care iese din hornurile fabricii Hammerer Aluminium Industries Sântana, infestând practic întregul oraș. Au apărut deja și cazuri de cancer la copii, mult peste media și incidența uzuală în regiune. Îmi permit să citez declarația unui angajat care sub protecția anonimatului declara : „Eu cred că dacă ar ști locuitorii acestui oraș ce aer respiră, în special după miezul nopții, către 3 – 4 dimineața, când sunt eliminate aceste gaze nu ar mai fi nimeni încântat de cele 150 de locuri de muncă. Aerul de afară devine aproape precum cel din topitorie, el se degajă în atmosferă, iar în jurul orelor 3 – 4 este extrem de toxic“, susține deputatul social-democrat.

 „Mă întreb îngrijorat, chiar nu există niciun control ? Întreaga comunitate este cuprinsă de disperare, în condițiile în care în vara anului trecut locuitorii oraşului Sântana au fost invitaţi să semneze o petiţie online pentru a forţa fabrica Hammerer Aluminium Industries să plece din localitate. Și iată că în ciuda revoltei cetățenești nu s-a întâmplat nimic! Practicile neconforme și periculoase ale firmei străine se perpetuează amenințănd viața și sănătatea întregii comunități. În calitate de parlamentar de Arad, fac un apel la autoritățile competente de control pentru a-și lua în serios rolul de a impune măsurile adecvate de stopare a abuzurilor Hammerer Aluminium Industries, firmă care în mod cert nu ar putea să deruleze un genocid industrial similar în țările occidentale ale Uniunii Europene!”, conchide Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

 

 

Loading...
 1. Exista orice tip de autorizatie pentru a functiona, plus este la 5 km de Santana.
  Asa ca dl Tripa , atacati pentru ca ati pierdut.
  SUNTETI UN NIMENI !

  Raspunde
 2. NU-L MAI ACCESATI PE ACEST TROGLODIT.

  Raspunde
 3. Indiferent de profilul moral al celui care reclamă o problemă reală, un om sănătos la cap se apleacă asupra tematicii nu asupra individului în cauză. Așa că, lăsați aprecierile cu privire la calitatea umană a lui Tripa și focusați-vă pe mesaj. Dacă acolo e aerul nesănătos, trebuie lăsați cei în drept și cu autoritate să-și facă treaba. Altfel peste vreo câțiva ani când cei din Sântana vor fi devenit clienți permanenți ai clinicilor va fi deja târziu.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.