Locuitorii unui cartier arădean IES ÎN STRADĂ! Ce le solicită autorităților

Locuitorii unui cartier arădean IES ÎN STRADĂ! Ce le solicită autorităților

Locuitorii din cartierul Gai vor ieși în stradă pentru a protesta împotriva indiferenței autorităților, care deși le-au promis că vor rezolva problema centurii, de ani de zile, nu au făcut-o.

Arădenii din Gai sunt revoltați deoarece situația a devenit foarte greu de suportat, în zonă înregistrându-se multe accidente rutiere, pe lângă poluare și zgomot.

„Ca urmare a indiferenței cu care suntem tratați de către autorități, noi, locuitorii cartierului Gai, vom ieși din nou în strada pentru a le cere factorilor determinanți de la nivelul local cât și celor de la nivelul național, rezolvarea cât mai urgentă a problemei principale a zonei, centura rutieră. Sau mai bine spus, demararea procedurilor pentru proiectarea și executarea inelului de centură care deocamdată nu există decât prin articole de presă și în imaginația unora! Concret, nu s-a mișcat nici un deget pentru a transforma aceste zvonuri în realitate. În anul 1996 oamenii s-au trezit peste noapte cu un drum european, o «centură rutieră» dacă putem să exagerăm, în locul drumului de cartier. Ei nu și-au dat acordul și nici nu credeau că va dura atât de mult până vor avea liniște din nou. De atunci locuitorii s-au alimentat doar cu falsa speranță că se va face o altă centură, una veritabilă, care va ocoli zona rezidențială, dar toate aceste promisiuni au fost doar…promisiuni”, spun organizatorii protestului.

„Accidentele rutiere grave soldate cu decese, distrugerile caselor rezultate din trepidațiile produse de camioanele de mare tonaj, poluarea fonică, poluarea cu noxe și toate celelalte «beneficii» complementare, au pus capăt răbdării locuitorilor cartierului și ne vom exprima frustrarea într-un mod democratic, protestând. Duminică în data de 19.01.2020, ora 15:00 vă așteptăm lângă noi. Locuitori ai cartierului Gai, alți locuitori din municipiu și transportatorii care s-au săturat de aglomerație, semafoare sau riscul ridicat de accidente, sunt așteptați. Protestul a fost aprobat astăzi 15.01 în ședința de la ora 10:30 de către autorități. Duminică vă așteptăm atât cu mașini cât și fără, la locul de întâlnire de la intersecția străzilor Dunării și Ștefan Tenețchi (centură). Vă rugăm să veniți cu veste reflectorizante, urmând a ne deplasa pe partea carosabilă”, declară locuitorii cartierului Gai.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.