Locuitorii unui sat din România sunt în stare de ŞOC! E INVAZIE!

Locuitorii unui sat din România sunt în stare de ŞOC! E INVAZIE!

Zeci de şerpi au fost găsiţi în pereţii exteriori ai unei case vechi, aflată la poalele unui deal din satul Secăşeni, comuna Ticvaniu Mare (județul Caraș-Severin). Locuitorii sunt în stare de șoc și pur și simplu nu știu la cine să apeleze pentru a rezolva această problemă.

Oamenii l-au sesizat pe primarul comunei Ticvaniu Mare, însă nici acesta nu găsește o rezolvare.

„M-au anunţat pe mine, iar eu am alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Sanitară Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică, dar spun că nu au competenţe în astfel de cazuri. Familia care stă în casa respectivă s-a apucat să spargă pereţii. E o familie necăjită”, a declarat pentru Agerpres, Aurel Jivan, primarul comunei Ticvaniu Mare.

Locuitorilor le e frică să mai doarmă în case, acum, de frica şerpilor. „Căutăm împreună soluţii. Ştiu că există capcane pentru şerpi, că nu ai voie să îi omori, conform legii, dar sunt foarte mulţi. Cei care stau în casa respectivă spun că au scos peste 50, dar mai sunt şi alţii”, a mai precizat Aurel Jivan.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare susţin că ei nu au cum să rezolve problema, deoarece nu au atribuţii în acest sens. În aceeaşi situaţie se află şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.

„Noi suntem pregătiţi ca instituţie, în sensul că avem un stoc antiepidepic, cu ser antiviperin, la nivelul DSP. În general, avem 15 fiole pe stoc. Acesta este reînnoit în funcţie de consumul serului în teritoriu. Până în momentul de faţă, am distribuit în zonele în care muşcăruile sunt mai frecvente, la Moldova Nouă, Oraviţa şi urmează că Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Reşiţa să îl ridice de la noi, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi Spitalul Municipal Caransebeş deţin ser antiviperin”, a precizat directorul DSP Caraş-Severin, subliniind că unităţile sanitare au obligaţia de a-şi asigura un stoc minim de ser antiviperin.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin a fost şi ea sesizată de către Primăria Ticvaniu Mare, de situaţia existentă.

Conform autorităţilor, aceasta este o perioadă destul de critică din punctul de vedere al atacurilor viperelor, fiind mai agresive ca de obicei.

Foto: fanpop.com

  1. Primarul daca erau bani sigur găsea o soluție,,sa-i bage în buzunar,,

    Raspunde
  2. voi sunteti tanpiti creatorul meu face asta …… le pune piedica vrajitoarelor care mau tinut in ceata pana acuma

    Raspunde
  3. nu e devoie de nimic material de unde venim noi

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.