Loto pesedist: 7 din 78

La Arad, în turul întâi, victoria lui Johannis asupra lui Ponta a fost clară, doar gândirea cu „ochelari de cal” a conducerii locale a PSD văzând o victorie a social-democraţilor. În schimb, victoria previzibilă din prima rundă a fost urmată de una zdrobitoare, în turul doi, când Johannis a şters efectiv pe jos cu Ponta.

Pentru a respecta în totalitate adevărul, trebuie spus că dincolo de victoria politică a lui Johannis, a fost mai mult o victorie cetăţenească, de sancţionare a clasei politice. Ponta a pierdut şi pentru că a plătit „nota de plată” a unei proaste guvernări, pigmentată de promisiuni, majoritatea neonorate. Dar, de asemenea, Ponta a plătit, la Arad, şi pentru incapacitatea actualei conduceri locale a PSD de a creşte partidul.

Sigur, aşa cum ne asigură cuplul Căprar-Măduţa, PSD a crescut în cifre, dar nu a crescut în credibilitate. Oricât de mult ar vrea să ne convingă cei din actuala conducere a PSD Arad că partidul se află pe o pantă ascendentă, de fapt urcuşul a fost posibil datorită căderii libere ale unor organizaţii din alte judeţe, precum Constanţa sau Iaşi. De fapt, dincolo de cifre, PSD Arad este în recul şi pentru că zona de vârf a filialei reprezintă un fel de castă, zonă interzisă, penetrabilă doar celor care stau drepţi şi care nu emit pretenţii – de frică sau din incapacitate – la statutul de lider. Ceilalţi, mulţi dintre ei pesedişti cu ştate mai vechi, au fost marginalizaţi, lăsaţi deoparte sau chiar alungaţi din partid, tocmai pentru că actuala conducere să nu aibă concurenţă în interior.

Revenind la cifre, tocmai argumentul acesta se întoarce ca un bumerang împotriva PSD Arad. La un calcul simplu, Ponta a fost peste Johannis în doar 7 comune, din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale (am adăugat aici şi oraşele), ceea ce înseamnă sub 9%, în timp ce în 91% din comune şi oraşe a triumfat neamţul Johannis. Iar comunele pro-Ponta sunt printre cele mai mici din judeţ: Archiş, Dezna, Şiştarovăţ, Hălmăgel. Doar Bârzava, Felnac sau Bocsig sunt ceva mai răsărite. Puţin, pentru pretenţiile unui partid aflat la guvernare. Iar dacă ne gândim că politica e ca un joc de noroc, e clar că, cu toate declaraţiile pozitive, conducerea PSD Arad a eşuat, cu „7 din 78”.

Urmează alt joc de noroc: ruleta rusească, dar armele se află la conducerea centrală a PSD, care va tăia în carne vie, tocmai pentru a da exemple. C-aşa-i când dansezi de prea multe ori în fundul gol, în faţa electoratului.

  1. Ce altceva ai putea sa scrii tu , trompeta PDL ului? pffffff….sau bleax …incepi sa semeni cu Andreea Pora sau Mihai Gadea…ca de altfel aceasta fituica PDL ista….rusine ba Tifi8 si ti si lu finu tu……mereti in pyla de manipulatori

    Raspunde
  2. Succes Tifi tie….lu Igas lu Iotcu Budigoaie , Pistru si restu de agramati din „politica” aradeana…in frunte cu tiganu din Dolj/Brad

    Raspunde
  3. Ba scriitor de coaie…ai uitat ca acu 25 de ani noi doi am stat in fatab la gloante? |CUm pula mea ai decazut asa in halul asta sa canti imnuri de slava pe doi lei? Ai uitat ca niic macar buletin nu ai?

    Raspunde
  4. tonton esti beat. du-te la culcare. asta ziar pedelist!?!?!?!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Articole mai noi
Articole mai vechi