LOVITURĂ DURĂ pentru familia Băsescu. Fratele fostului președinte, CONDAMNAT la 4 ANI DE ÎNCHISOARE

LOVITURĂ DURĂ pentru familia Băsescu. Fratele fostului președinte, CONDAMNAT la 4 ANI DE ÎNCHISOARE

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis, joi, printr-o sentinţă definitivă, ca Mircea Băsescu, condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, să îşi ispăşească pedeapsa.

Condamnarea lui Mircea Băsescu vine în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Magistraţii au dispus ca şi Marian Căpăţână să îşi execute condamnarea, în acelaşi dosar, de 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă.

Curtea de Apel Constanţa a mai decis ”confiscarea specială” de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro şi a înlăturat dispoziţiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Băsescu. Totodată, instanţa a ridicat măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu.

Căpăţână şi Băsescu au fost obligaţi şi la plata a 800 de lei cheltuieli judicare către stat. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv şi, ulterior, la domiciliu, din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.