LOVITURĂ DURĂ pentru PNL: Vasile Blaga a fost TRIMIS ÎN JUDECATĂ

LOVITURĂ DURĂ pentru PNL: Vasile Blaga a fost TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe fostul co-președinte al PNL Vasile Blaga (ex. PDL). Politicianul este acuzat că ar fi primit suma de 700 000 de euro pentru a favoriza o firmă să obțină contracte la două companii naționale.

Procurorii arată că, în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare (n.r. – PDL), Vasile Blaga a primit în patru rânduri, de la o societate comercială, suma totală de 700 000 de euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Gheorghe Ștefan (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale.

Potrivit procurorilor DNA, Blaga și-ar fi exercitat influența astfel încât firma respectivă să obțină contracte la cele două companii naționale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține – în cazul lui Vasile Blaga – măsurile de control judiciar și cea asigurătorie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.