LOVITURĂ DURĂ pentru postul B1TV. O fabrică de mobilă arădeană îi CERE INSOLVENȚA!

LOVITURĂ DURĂ pentru postul B1TV. O fabrică de mobilă arădeană îi CERE INSOLVENȚA!

Producătorul arădean de mobilier IMAR Arad, cu o tradiție de peste 100 de ani în fabricarea de mobilier clasic, cere insolvența News Television Romania, companie care deține jumătate din acțiunile operatorului postului de știri B1 TV.

Compania arădeană, care se află la rândul său în insolvență, a depus luni cerere la Tribunalul București împotriva firmei controlate de frații Păunescu.

Compania IMAR Arad s-a constituit și dezvoltat pornind de la două fabrici: Fabrica de Mobilă Arad, fondată în anul 1890 de către L.E.Lengyel fiind furnizoare de mobilă a Curții Imperiale Austro-Ungare și a Curții Regale Române, iar în perioada 1985-1990 principalul furnizor pentru Casa Republicii și Fabrica de Cherestea Arad, înființată în 1923 de către A. Cornis.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, peste 80% din producția sa actuală este destinată pieței externe: Elveția, Italia, Rusia, SUA, Slovacia și Ungaria, fiind printre țările în care ajunge în prezent mobila produsă la Arad.

News Television Romania SRL deține 50% din firma B1 TV Channel, care operează postul de știri B1 TV. Restul de 50% aparține lui Sorin Oancea, potrivit unor informații publicate în presă.

Firma News Television este deținută la rândul său de SC Dac Air SA – 44,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) – 22,858%, SC Pavo SA – 22,571% și Elan Schwartzenberg – 10%.

Potrivit reprezentanților CNA, firmele Dac Air SA, Brazen Limited Liability Company (SUA) și SC Pavo SA sunt controlate de frații Păunescu.

Sursa: dailybusiness.ro/Foto: forbes.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.