LOVITURĂ DURĂ pentru PROSTITUATELE din România!

LOVITURĂ DURĂ pentru PROSTITUATELE din România!

Ministerul de Interne vrea să simplifice procedura de transformare a amenzii neplătite în muncă în folosul comunităţii. Astfel, cei care nu-şi vor plăti amenzile în termen de 30 de zile şi care nu pot fi executaţi silit, vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Interne, scrie ziarulring.ro.

Poliţiştii spun că prostituatele au cele mai multe amenzi neplătite. „Amenda este de minimum 500 de lei şi au strâns bibliorafturi din câte amenzi au. De când prostituţia a fost dezincriminată, nu le mai poţi da decât amenzi pentru acostarea de persoane pe stradă în vederea obţinerii de foloase necuvenite”, spune Alexandru Găitan, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Pro Lex, Secţia 24 Bucureşti.

Așadar, dacă pe viitor veţi vedea prostituate muncind spaţiile verzi ale municipalității sau adunând gunoaie de pe stradă să nu fiţi surprinşi. Oamenii legii susțin, totodată, că dacă prostituatele vor refuza să se ducă la muncă în folosul comunității, ele nu vor suporta nicio consecință.

„Modificarea legislativă a Ministerului de Interne nu schimbă nimic pentru că, dacă ele (prostituatele – n.r.) nu vor să se ducă la muncă în folosul comunităţii, nu suportă nicio consecinţă. Trebuiau să dea închisoare contravenţională, că de aia fugea toată lumea”,  a mai precizat Găitan.

Actul normativ simplifică doar procedura transformării amenzii neplătite în muncă în folosul comunităţii, reducându-se atât termenul de soluţionare a dosarelor, cât şi numărul dosarelor aflate pe rol. „În 2013, Poliţia Română a fost implicată în 37.190 de dosare ale contravenienţilor. Practica a evidenţiat şi existenţa unor numeroase situaţii în care, din cauza aspectelor birocratice, instituţiile implicate nu reuşesc să probeze pe bază de documente imposibilitatea executării silite până la termenele de judecată. Potrivit datelor statistice existente, în peste 2.000 de dosare, instanţa de judecată a respins cererea de transformare pe motiv că nu a fost făcută dovada insolvabilităţii contravenientului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.