Lucrări ÎNTÂRZIATE la un drum naţional care traversează judeţul Arad. Reacţia CNADNR

Lucrări ÎNTÂRZIATE la un drum naţional care traversează judeţul Arad. Reacţia CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a dat publicităţii mai multe probleme existente în ceea ce priveşte lucrările la DN 76, inclusiv pe tronsoanele care tranzitează judeţul Arad.

„Lotul 3, Ionești – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350. Contractul de execuție lucrări aferent acestui sector a fost reziliat în data de 24.09.2015. Stadiul fizic de execuție a lucrărilor la data rezilierii a fost de 29.76%. Din cauza investigațiilor suplimentare de natură tehnică, necesare actualizării Proiectului Tehnic elaborat în anul 2011, se estimează că finalizarea acestuia și a Documentației de atribuire va avea loc în cursul lunii septembrie 2016. În fapt, lansarea procedurii de licitație va avea loc în cursul lunii octombrie 2016. De asemenea, precizăm că semnarea contractului este estimată pentru luna februarie 2017, iar din luna martie a aceluiaș an să fie începute efectiv lucrările de execuție.

Lotul 4, Vârfurile – Ştei, km 69+350 – km 102+660 are un stadiu fizic de 47,20%. Pe acest lot, în cadrul vizitei de lucru efectuate, s-a constatat o mobilizare complet nesatisfăcătoare. În acest sens a fost transmisă o Notificarea de Remediere, ce are ca termen de realizare data de 27 mai 2016. Nerespectarea de către Antreprenor a prevederilor acestei Notificări va conduce la rezilierea Contractului”, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.

„Cu ocazia controlului pe care l-am făcut pe DN 76, am văzut ceea ce știam din documente și mai ales din sesizările oamenilor și ale Autoritățiilor Locale, respectiv mari întârzieri în execuția proiectului de reabilitare a DN 76. Finalizarea acestui proiect presupune măsuri concrete și rapide: compania noastră să monitorizeze cu atenție derularea activităților, iar Antreprenorii să se concentreze pe mobilizarea și derularea execuției lucrărilor, astfel încât să fie recuperat timpul pierdut până în prezent din varii motive. Săptâmâna trecută a fost transmisă o Notificare pentru lipsa de mobilizare în șantier. Atât pentru lotul 5, cât și pentru loturile 1, Șoimuș – Brad și lotul 4, Vârfurile – Ștei, am solicitat antreprenorilor o mobilizare rapidă și o desfășurare de forțe, astfel încât să putem finaliza acest proiect. Fac public angajamentul celor trei antreprenori ca în două saptămâni să-și concentreze activitatea și să demonstreze capacitatea de lucru în vederea respectării tuturor termenelor contractuale asumate. Consider că în acest moment sunt create toate premisele pentru ca antreprenorii să respecte toare prevederile contractuale”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR SA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.