Lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Aradului

Lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Aradului

În zilele de vineri și sâmbătă, 22 – 23 ianuarie 2016, au avut loc ședinţele Consiliului şi Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Aradului, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

Sâmbătă a avut loc şedinţa de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Araduluii, în sesiune ordinară. După slujba de Te-Deum, Înaltpreasfinţia Sa a adresat membrilor şi invitaţilor un mesaj de bun venit, exprimându-şi bucuria revederii la momentul bilanţului pentru toate activităţile desfăşurate în anul care a trecut.

În cuvântul său festiv, Înaltpreasfințitul Timotei a trecut în revistă Anul misiunii parohiei şi mănăstirii, azi, în Patriarhia Română şi Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii şi, în linii generale, evenimentele bisericeşti, pastoral-misionare, social-filantropice şi cultural-educaționale, care au marcat viaţa Arhiepiscopiei în anul încheiat, evidențiind bunele realizări ale tuturor sectoarelor de activitate eparhiale.

La finalul sesiunii Adunării Eparhiale, Înaltpreasfințitul Timotei a mulţumit tuturor pentru implicarea în activitatea derulată pe parcursul anului trecut, arătând rolul pe care Adunarea eparhială şi distinșii ei membrii, îl au în viaţa societăţii contemporane şi a Bisericii, în acelaşi timp conştientizându-i că această cinste implică responsabilității și în anul omagial și comemorativ 2016, dedicat educației religioase a tineretului creștin ortodox și a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu și tipografilor bisericești.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Arhim. Teofan Mada, vicar-eparhial

  1. Speram sa nu mai apara un plugusor „adunarea eparhiala”, asa cum in tot orasul circula un„ plugusor eparhial”, lansat de Anul Nou. Noi asteptam seriozitate de la toti slujitorii altarelor…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.