Lucrările de modernizare a Compartimentului de Boli Infecțioase Copii, aproape de finalizare

Lucrările de modernizare a Compartimentului de Boli Infecțioase Copii, aproape de finalizare

Președintele Asociației Cetatea Voluntarilor Arad, Anamaria Popa, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, susținute la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, stadiul lucrărilor la Compartimentul Boli Infecțioase Copii. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentat și numărul de SMS destinat strângerii de fonduri pentru finalizarea proiectului „Cu drag pentru viitor” – 8847.

La eveniment au participat: Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, echipa de baschet  FCC ICIM Arad dar și numeroși arădeni care s-au alăturat proiectului „Cu drag pentru viitor”.

„Înainte de toate aș vrea să mulțumesc tuturor celor implicați în proiectul «Cu drag pentru viitor». Datorită vouă, a tuturor celor care ați venit alături de noi, campania noastră a fost extrem de apreciată inclusiv în afara granițelor județului Arad. Zilele trecute ne-am întors de la București, de la Gala «Oameni pentru Oameni», învingători. Iar când spun învingători mă refer la toți cei care au contribuit câtuși de puțin în acest demers de modernizare a Compartimentului Boli Infecțioase Copii. Campania noastră a fost desemnată drept cea mai bună campanie de strângere de fonduri din România. Până în acest moment am reușit să strângem peste 65.000 de euro și totodată, bunuri în valoare de 42.730 de euro. Cu banii strânși până acum am reușit să modernizăm etajul superior al secției, în acest moment aflându-ne la introducerea fluidelor medicale. Odată cu finallizarea etajului superior, ne vom muta, pe rând, la scările de acces și pe etajul inferior. Pentru finalizarea întregii lucrări, proiectul va mai avea nevoie de aproximativ 130.000 de euro. Pentru aceste fonduri, o mulțime de oameni frumoși au venit alături de noi și au demarat o mulțime de evenimente menite să sprijine proiectul nostru, al tuturor arădenilor”, a declarat Anamaria Popa, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor Arad.

Președintele Asociației Cetatea Voluntarilor Arad a mai precizat că începând cu data de 15 noiembrie campania beneficiază și de un număr de SMS, prin care oricine poate să doneze suma de 4 euro acestei cauze. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS cu textul „cu drag” la numărul 8847.

„Pentru această etapă de campanie, prin SMS, am ales și câțiva ambasadori ai proiectului. Oameni importanți pentru comunitatea arădeană, oameni care s-au făcut cunoscuți în toată țara prin ceea ce reprezintă ei și prin munca lor. Primii doi ambasadori ai proiectului sunt doamna Eli Lăslean și echipa de baschet FCC ICIM Arad. Alături de aceștia vor mai veni și alți ambasadori pe care îi vom anunța oficial în perioada următoare. Acești oameni frumoși și inimoși ne vor ajuta să ducem mai departe mesajul nostru. Vă mulțumesc tuturor, încă o dată, pentru că sunteți alături de proiectul «Cu drag pentru viitor»”, a adăugat Anamaria Popa.

„Este o mare bucurie să vedem astăzi proiectul de la Compartimentul Boli Infecțioase Copii aproape de finalizare! Nu este primul, dar este cel mai important exemplu al implicării societății civile în modernizarea Spitalului Județean. Doamnă Anamaria Popa, vă felicit pentru că ați adunat împreună toți actorii sociali importanți, de la administrație la Biserica Ortodoxă, de la companiile private la organizații non-guvernamentale și arădeni de toate ocupațiile, de la sportivi la jurnaliști. Îi felicit și pe toți cei care au subscris la acest proiect și le mulțumesc celor care și-au pus aptitudinile, pasiunile sau timpul liber în slujba celei mai importante cauze a comunității noastre, modernizarea Spitalului Județean. De asemenea, mă bucur că am mulți colegi, cunoscuți sau prieteni care s-au implicat în campania de strângere de fonduri. Aceasta secție cu care ne mândrim pe bună dreptate este rezultatul efortului colectiv al comunității arădene, al implicării totale a societății civile într-o cauză a Aradului. Vă felicit pe toți și vă mulțumesc”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Doar cuvinte de mulțumire a avut și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Carmen Lucuța: „Nu pot decât să vă mulțumesc! Este extraordinar ce a realizat o comunitate unită! O felicit pe Anamaria Popa pentru dăruirea și implicarea de care a dat dovadă în cadrul acestui proiect și pentru faptul că într-un timp atât de scurt a reușit să mobilizeze un oraș întreg pentru a veni în ajutorul spitalului. Ceea ce ați făcut dumneavoastră demonstrează, în primul rând, grija față de semeni”.

Sponsorii prezenți la eveniment au vorbit despre acțiunile pe care le-au organizat sau urmează să le organizeze în scopul strângerii de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Compartimentul Boli Infecțioase Copii. Unii vor organiza spectacole, alții târguri de Crăciun în timp ce proprietari ai unor restaurante vor dona banii încasați pe parcursul unei zile.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.