Lucrările de reabilitare a drumului Arad-Felnac încep să prindă contur

Lucrările de reabilitare a drumului Arad-Felnac încep să prindă contur

Lucrările de reabilitare a drumului Arad-Felnac încep să prindă contur, anunţă conducerea Consiliului Judeţean Arad (CJA). „Cu toate că actuala guvernare a tăiat drastic din fondurile judeţului Arad, principala noastră preocupare este să reabilităm acest drum până la limita cu judeţul Timiş, întregind astfel legătura cu malul drept al Mureşului. Vorbim despre un drum care are un rol important în fluidizarea circulaţiei în această parte a judeţului, un drum care în mod cert va atrage investitori, pentru a creşte partea economică”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, prezent astăzi în vizită de lucru pe acest tronson.

Contractul a fost semnat în luna martie şi prevede atât lucrările de proiectare, cât şi de execuţie. În prezent, se lucrează la reabilitarea propriu-zisă a şoselei, iar săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni, va fi turnat primul strat de asfalt. „Lucrările care vor fi realizate pe acest tronson nu se referă strict la turnarea unui nou strat de asfalt. Vom face o fundaţie de piatră care să reziste traficului greu şi abia apoi vor asfalta şoseaua. În momentul de faţă s-au realizat 3,6 km de burduşiri, peste care se va aşterne stratul de piatră, iar la final asfaltul pe aceşti primi kilometri”, a subliniat Ioan Faur, reprezentantul firmei constructoare.

Reabilitarea drumului dintre Arad şi Felnac a fost inclusă în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, program susţinut financiar de Guvern, dar până în momentul de faţă banii nu au ajuns în Arad. Pentru lucrările deja realizate şi în curs de executare, Consiliul Judeţean Arad a alocat banii necesari din fonduri proprii.

Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, a precizat că valoarea acestui proiect este de peste 17 milioane de lei, iar pentru instituţie ar fi un efort financiar destul de mare să modernizeze din fonduri proprii drumul Arad-Felnac. Tronsonul de drum ce urmează a fi reabilitat este în lungime de 17 km „Durata contractului este de trei ani, dar vom face tot posibilul pentru a da în folosinţă drumul mult mai reprede decât era estimat, având în vedere importanţa lui în dezvoltarea judeţului”, a precizat Nicolae Ioţcu.

„Ne bucurăm că s-a dat startul modernizarii drumului dintre localitatea noastră şi Arad, pentru că este vorba despre unul dintre drumurile cele mai importante din judeţ. Vorbim despre un drum important pentru economia judetului, care în mod cert va contribui la atragerea de investitori şi dezvoltarea comunei noastre”, a declarat Nicolae Sălăgean, primarul comunei Felnac.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.