Ludovic Orban, președintele PNL, în timpul vizitei la Arad: „PSD duce o campanie de ÎNȘELARE a pensionarilor!”

Ludovic Orban, președintele PNL, în timpul vizitei la Arad: „PSD duce o campanie de ÎNȘELARE a pensionarilor!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat astăzi în vizită la Arad și a susținut o conferință de presă alături de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, președintele CJA, Iustin Cionca, vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea, deputatul liberal Glad Varga și senatorul liberal Ioan Cristina.

Ludovic Orban a ridicat mai multe probleme, printre care înființarea Fondului Suveran de Investiții, pe care l-a numit „cea mai mare escrocherie pregătită de Guvern”, tăierii pensiilor și Pilonul II de pensii.

„Fondul Suveran de Investiții presupune ca toate companiile de stat profitabile să fie puse sub controlul politic al unui om numit de Liviu Dragnea, cel mai probabil ministrul finanțelor sau dacă nu, Darius Vâlcov, care este, după părerea mea, mintea diabolică din spatele acestui Fond Suveran de Investiții. Deci, punerea tuturor companiilor sub control politic. Vor să facă rost de bani, gajând creditele sau emisiile de titluri făcute de acest fond, cu acțiunile companiilor de stat cele mai profitabile. Cu banii astfel obținuți vor să facă tot felul de investiții, fără nici un control public a acestor bani, fără să respecte procedura de achiziții publice, fără să fie niște investiții generate de un interes public sau de reglementări europene cum e masterplanul pe transport. De asemenea, se urmărește trecerea în proprietatea privată și preluarea ostilă a pachetelor majoritare de la câteva companii de stat”, a declarat Orban.

„Prin acest mecanism, companiile de stat vor ieși din proprietatea statului și vor intra în domeniul privat”, spune președintele PNL, partid care, susține el, se opune categoric „acestei diabolice planificări a jefuirii companiilor de stat”. 

În ceea ce privește pensiile, Ludovic Orban i-a atacat dur pe cer de la guvernare, afirmând încă o dată, că PSD a tăiat de fapt pensiile, iar cu aceste măriri „populiste” doar i-a amăgit pe cetățeni. Asta din cauza faptului că Legea Pensiilor prevede o mărire mai mare decât cea acordată de Guvern. Președintele PNL declară că social-democrații duc o campanie de înșelare a românilor care se află în pensie, nu numai prin aceste „șmecherii”, ci și prin creșterea inflației.

De asemenea, Ludovic Orban afirmă că PNL susține eliminarea tuturor pensiilor speciale și creșterea la 6% a Pilonului II de pensii.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.