Luna Națională de Informare despre Vaccinare. Nu rujeolei, da vaccinării!

Luna Națională de Informare despre Vaccinare. Nu rujeolei, da vaccinării!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad desfășoară pe parcursul lunii aprilie activități de informare, educare și comunicare în cadrul Campaniei Luna Națională de Informare despre Vaccinare.

În prezent vaccinările recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)🏢 în cadrul PEV sunt vaccinarea împotriva tuberculozei, tetanosului, difteriei, tusei convulsive, hepatitei B, infecțiilor cu Haemophilus influenzae tip B, infecțiilor pneumococice invazive, rujeolei și rubeolei, infecțiilor rotavirale, infecțiilor cu HPV și împotriva COVID-19. Există și vaccinuri recomandate în anumite situații, de exemplu împotriva febrei galbene, meningitei meningococice, encefalitei japoneze, holerei.

Această gamă cuprinzătoare de vaccinuri subliniază angajamentul PEV de a proteja persoanele din copilărie până la vârsta adultă, întruchipând o abordare holistică a sănătății și bunăstării.

Regiunea OMS Europa se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă. Peste 58.114 de cazuri de rujeolă au fost raportate de 41 din cele 53 de state membre ale regiunii în perioada ianuarie – decembrie 2023. În comparație cu 941 de cazuri raportate în total în anul 2022, aceasta reprezintă o creștere de peste 60 de ori. Creșterea cazurilor s-a accelerat în ultimele luni, iar această tendință este de așteptat să continue în regiune, dacă nu se iau măsuri urgente pentru reducerea răspândirii virusului.

Vaccinarea este singura modalitate de a proteja copiii de această boală severă. Sunt necesare eforturi urgente de îmbunătățire a acoperirilor vaccinale în vederea reducerii transmiterii virusului.

Sursa foto: DSP Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.