M10: „O asemenea continuitate precum cea de la Arad nu cred că îşi mai doreşte nimeni”

M10: „O asemenea continuitate precum cea de la Arad nu cred că îşi mai doreşte nimeni”

M10 a luat în calcul posibilitatea de a ataca Legea alegerilor locale după publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României. În plus, Mircea Pereş, coordonatorul M10 Arad, acuză birocraţia şi „indolenţa” din administraţia arădeană, afirmând că o asemenea continuitate nu îşi mai doreşte nimeni.

„Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, spune că alegerea primarului într-un singur tur este benefică, pentru că asigură continuitatea în administraţie. Or, o asemenea continuitate precum cea de la Arad nu cred că îşi mai doreşte nimeni”, spune Mircea Pereş.

„După cum bine se stie, la Arad primarul nu se mai ocupă de mult de destinele instituţiei, conducerea fiind încredinţată unor funcţionari care s-au dovedit birocraţi prin excelenţă. Aceşti doi funcţionari cu funcţii importante au înţeles că legea le acordă 30 de zile pentru a răspunde oricărei cereri a cetăţenilor urbei şi, ca o concluzie logică, orice astfel de document este soluţionat în cea de a 30-a zi. Nu s-a înţeles că termenul de 30 de zile este un termen maximal, iar în «slujba cetăţeanului» înseamnă să îi răspunzi cât mai repede şi cât mai eficient cererii pe care ţi-o adresează. Să nu ai ghinionul să ai nevoie de o hotărâre a Consiliului Local, pentru că aceasta va fi pusă pe ordinea de zi cel mai devreme în 6 luni (asta, dacă nu există oarecare interese din partea persoanelor potrivite). Bineînţeles că discuţiile despre modul în care este administrată Primăria Arad de către cei doi funcţionarii publici importanţi pot continua la nesfârşit, dar singura concluzie confirmată de către toţi angajaţii instituţiei şi de către toate persoanele care au avut ghinionul să ajungă să depindă de un act care emană de la instituţie, este că petiţiile zac în birourile lor, că nimeni nu mai semnează absolut nimic decât cu permisiunea conducerii. Birocratizarea excesivă a tuturor procedurilor interne, dublată de indolenţă, a făcut imposibilă orice tip de relaţie cu instituţia. O asemenea continuitate este de rău augur şi nu credem că prea mulţi cetăţeni ai oraşului nostru şi-o doresc”, a declarat Mircea Pereş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.