MacBook Pro 15 2018, cel mai mare și mai rapid MacBook lansat de Apple

MacBook Pro 15 2018, cel mai mare și mai rapid MacBook lansat de Apple

MacBook Pro de 15 inci lansat în 2018 de Apple are un ecran mai mare decât celelalte MacBook-uri lansate, iar componentele sunt cele mai rapide și cele mai puternice pe care Apple le-a livrat până acum într-un laptop, motiv pentru care este surprinzător că acesta a rămas în continuare relativ subțire și ușor. Dar așteaptă-te să plătești mai mult pentru această viteză suplimentară.

MacBook Pro de 15 inci este cel mai bun Mac pentru editare video și foto. Nu vei observa o creștere imensă a vitezei la sarcinile zilnice la calculator, dar procesoarele Intel Core cu șase nuclee pot oferi o creștere de viteză de aproximativ 30% față de modelul MacBook Pro de 13 inci, atunci când redai conținut video sau compilezi. De asemenea, GPU-urile AMD Radeon oferă o performanță mai bună atunci când rulează jocuri.

Este, de asemenea, singurul MacBook care poate utiliza până la 32 GB de memorie, fiind și singurul care poate suporta două afișaje externe de 5K în loc de unul singur.

Ecranul său Retina de 15 inci are cea mai înaltă rezoluție pe care o poți obține de la un laptop Mac și, asemenea modelului de 13 inci, are patru porturi Thunderbolt 3 full-speed.

Cu toate acestea, dezavantajele sunt că modelul MacBook Pro 15 din 2018 costă cel puțin de două ori mai mult decât MacBook Air, are o greutate mai mare decât MacBook Pro de inci 13 și durata de viață a bateriei este relativ mediocră, deci merită luat în considerare numai dacă știi că vei folosi toată puterea suplimentară.

Recomandăm configurația care include un procesor Core i7 cu șase nuclee, 256 GB de stocare, memorie de 16 GB și procesorul grafic AMD Radeon Pro 560X (cel mai rapid). Deși 16 GB de memorie este mult, chiar și pentru majoritatea profesioniștilor, există posibilitatea de a adăuga 32 GB suplimentari de memorie. De asemenea, poți adăuga până la 4 TB de stocare internă. Cu toate acestea, prețurile de stocare ale Apple sunt atât de ridicate, încât stocarea în cloud sau stocarea externă sunt o opțiune mai economică.

Ecranul MacBook Pro de 15 inchi include suport pentru gama de culori DCI-P3 și caracteristica True Tone, la fel ca și Pro-ul de 13 inci. Însă rezoluția sa mai mare, de 2880 × 1800, va face să încapă mai multe lucruri pe ecran. De asemenea, ecranul este și fizic mai mare, desigur.

Cu toate acestea, în afară de performanță, ecranul mai mare și mărimea și greutatea mai mari, MacBook Pro de 15 inci este mult asemănător versiunii de 13 inci. Are tot patru porturi Thunderbolt 3, două pe fiecare parte și o mufă pentru căști. De asemenea, are aceeași tastatură cu cu butoane de tip fluture, Touch Bar și senzor Touch ID și, pe lângă faptul că este chiar mai mare, folosind trackpad-ul Force Touch, se simte exact la fel ca MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci.

Și deși MacBook Pro de 15 inci este considerabil mai mare și mai greu decât oricare dintre laptopurile de 13 inci de la Apple – are o lățime de 13,75 inci și o lățime de 9,48 inci, cântărind 4 kilograme – este mic și ușor lângă alte laptopuri de 15 inci cu specificații similare. Este, însă, mai scump decât acele laptop-uri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.