Macea găzduiește cea de a XI-a ediție a Festivalului Părădăicilor

Macea găzduiește cea de a XI-a ediție a Festivalului Părădăicilor

Festivalul Părădăicilor de la Macea, care de la an la an se bucură de o prezență tot mai mare, își propune promovarea produselor locale, dar și a zonei în sine, în cadrul evenimentului găsindu-și loc și alte activități precum concursuri de ciclism și de pescuit, cât și o seară multiculturală cu participare internațională. Festivalul va fi însoțit de un generos program artistic.

Evenimentul ce va lua loc la Macea la finalul săptămânii viitoare este organizat de Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean, Primăria și Consiliul Local Macea, în colaborare cu Asociația Experiența Multisport.

Festivalul de la Macea se încadrează perfect în tendința de a ne promova produsele tradiționale. Activitățile conexe prezentării produselor tradiționale fac din Festivalul de la Macea un punct de atracție nu doar culinar, ci și sportiv sau turistic”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean.

La rândul său, Ciprian Otlăcan, primarul comunei gazdă, afirmă că „Festivalul reprezintă o bună oportunitate de a încuraja producătorii locali, de a-i sprijini, dar și de a promova întreaga comună. Concursul de pescuit promovează pescăria din localitate, cursa de ciclism cuprinde și Sânmartinul în această promovare, iar Festivalul Părădăicilor se desfășoară la Castelul Csernovics, unde se află și Grădina Botanică «Pavel Covaci», tot atâtea oportunități de a cunoaște cât mai bine Macea”.

Asociația Experiența Multisport este un partener fidel al Festivalului, prin concursul de ciclism organizat, dar și printr-o seară multiculturală cu participanți din șase țări, în care accentul se va pune pe voluntariat.

Cristina Nistor, reprezentanta Asociației Experiența Multisport consideră că „acest concurs de ciclism se integrează perfect în programul Festivalului, fiind o componentă importantă a promovării comunei Macea”.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.