MAE recomandă românilor să evite călătoriile în ţările africane afectate de virusul Ebola

MAE recomandă românilor să evite călătoriile în ţările africane afectate de virusul Ebola

Ministerul de Externe recomandă românilor să evite călătoriile în ţările din Africa de Vest afectate de febra virală hemoragică, avertizând că nu există vaccin sau tratament eficient împotriva acestei febre produsă de virusul Ebola.

Cele mai multe cazuri de febră virală hemoragică au fost înregistrate în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, confirmate prin analize de laborator, dar şi în Mali.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate de epidemie, iar celor aflaţi deja pe teritoriul statelor afectate, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

Virusul mortal Ebola ar putea să se propage „ca un foc de pădure”, au avertizat, luni, autorităţile americane în domeniul Sănătăţii, cerându-le persoanelor care călătoresc în Africa de Vest să adopte un maximum de măsuri de protecţie.

În Africa de Vest se înregistrează cea mai dură epidemie de febră hemoragică din istorie.

MAE avertizează, totodată, că „nu există nici vaccin, nici tratament eficient împotriva virusului Ebola”.

Foto: guardianlv.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.