MAFIA PDL Arad a dat-o în bară la Gospodărirea Comunală. A fost nevoie de sentinţe judecătoreşti!

MAFIA PDL Arad a dat-o în bară la Gospodărirea Comunală. A fost nevoie de sentinţe judecătoreşti!

Se ştie că, în Arad, societăţile la care acţionar este Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean Arad colcăie de membri ai vechiului PDL. În special după 2004, de când judeţul a intrat pe mâna PD (cu sau fără codiţa L), angajările în aceste societăţi s-au făcut îndeosebi pe baza apartenenţei la partid. Cei agreaţi de camarila primarului Gheorghe Falcă au ajuns chiar directori, şefi, şefuleţi, „şefuţi” pe la personal, şefi de pieţe şi aşa mai departe. Alţii, mult mai numeroşi, stau prin birouri, la scuteală, pe principiul leafa merge. Ei formează masa celor 20 la sută, care împreună cu familiile lor merg la vot din patru în patru ani, hotărând soarta unui oraş întreg. Nu e ceva nou şi nu o să insistăm asupra acestui aspect, pe care l-am reamintit doar pentru a reda o imagine de ansamblu a cadrului general în care se derulează lucrurile în Aradul (încă) portocaliu.

În aceste societăţi, dacă nu eşti membru al PDL sau nu eşti în graţiile camarilei de care pomeneam, ai viaţă grea. Şi o să demonstrăm asta cu un exemplu concret, derulat la SC Gospodărirea Comunală SA.

Pusă pe butuci parcă pentru a face loc în univers unor alte societăţi, Gospodărirea Comunală a ajuns în pragul colapsului. S-a propus reorganizarea societăţii, care a fost preluată de o firmă de insolvenţă. De o a doua firmă de insolvenţă, pentru că prima nu a fost agreată.

De aici lucrurile au mers în direcţia dorită, adică spre redresarea societăţii. Nu a fost însă în regulă tot ce s-a întâmplat după intrarea în rol a lichidatorului judiciar. Cel puţin în ceea ce priveşte politica de personal. Şi o să vedem de ce.

Vânătoarea de vrăjitoare
Iniţial, fostul director general al societăţii, Mariana Junjan (care, în treacăt fie spus, a venit cu ideea intrării în insolvenţă, lucruri acceptate de AGA şi CA, la vremea respectivă) a fost trecută pe post de director economic. Ulterior i s-a desfăcut contractul de muncă, pe motivul reducerii postului, cică pentru a se face economii. Odată cu Mariana Junjan au mai fost date afară nişte persoane, dar parcă numai aşa, să nu fie bătător la ochi. Spunem asta pentru că, ulterior, unele dintre ele au fost … reangajate! În plus, au fost angajate persoane noi, inclusiv vreo trei directori, dacă bine am înţeles noi. Şi am mai înţeles ceva: Mariana Junjan nu era pe placul camarilei, de aceea trebuia să îndepărtată. Numai că de aici lucrurile au luat o altă turnură: fostul director general şi-a căutat dreptatea în instanţă. Şi a găsit-o! S-a reîntors pe post. Prigoana a continuat însă: aceasta a fost lăsată pe cap cu toată contabilitatea societăţii şi, am omis să spunem la un moment dat, i s-a redus bine de tot salariul. Nu i s-a dat nici un om în birou – cum ar fi fost normal – şi, ulterior, a fost dată din nou afară, pe acelaşi motiv, al reducerii postului pentru a se face economii. Contabilitatea a fost dată unei firme, lucru pentru care se plătea o sumă de bani (deci, unde e economia?) şi, în plus, a fost angajată o şefă de birou (la ce şi ca să ce?)!

Din nou, Mariana Junjan s-a adresat instanţei. Şi a câştigat iarăşi, deşi cu oarecare emoţii, pentru că în primă instanţă, la Arad, soluţia i-a fost defavorabilă, dreptatea făcându-se în cele din urmă la Curtea de Apel Timişoara. Definitiv şi irevocabil. Aşa că Mariana Junjan a revenit la Gospodărirea Comunală, unde şi-a primit, conform sentinţei judecătoreşti, şi toate salariile din perioada în care a fost dată afară. Ce va urma? E greu de spus, dar cum aceasta nu este membră a PDL şi nu se află în graţiile camarilei din fruntea oraşului, ar putea să i se caute iar nod în papură…

  1. de ce nu scrieti si de ce angajari sunt la Apa si Canal?? acolo sa vedeti mafie de toate culorile politice

    Raspunde
  2. Un om Curajos . Bravo si felicitari !

    Raspunde
  3. Asta-i mafia lui Gogu

    Raspunde
  4. Aiurea! Iar vorbiţi pe surse. Gogu e praf, asta stim demult, dar si Junjan e prastie. Ce dracu laudati oamenii incompetenti, doar pe motiv ca sunt dusmani cu Gogu! Poate va treziti si aflati si voi, ca poti sa fi slab si prost si daca nu esti prieten cu Gogu. Evident ca sansele cresc pe masura apropierii de el, ar asta e o alta discutie! Tanti aia e foarte şlaba profesional, iar asta stiu toti cei care o cunosc.

    Raspunde
  5. Daca tot vorbim despre cum se dau jos oameni care nu apartin camarilei, de ce sa nu vorbim si cum se tin altii.Vezi Filarmonica.

    Raspunde
  6. Vine o zi in 2016 cand Gogu primar nu va mai fi.
    Sustinem Ciprian Florin Luca, un om tanar, cu frica de Dumnezeu, un tanar serios si de cuvant

    Raspunde
  7. Un bun director de la Gospodarirea Comunala a fost Covaci. Din pacate, a fost mazilit de Falca impreuna cu madam Junjan.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.