Magistraţii au intrat în GREVĂ! Cer DEMISIA Ministrului Justiției

Magistraţii au intrat în GREVĂ! Cer DEMISIA Ministrului Justiției

Zeci de instanțe și parchete au intrat, luni după amiază, în grevă din cauza discriminărilor salariale şi a modului discreţionar în care sunt efectuate schemele de personal din interiorul instanţelor şi parchetelor. Magistrații cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la existența unui conflict între puterile statului.

Magistrații cer, totodată, demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, aceștia anunțând că, în cazul în care Guvernul nu înțelege să soluționeze rapid aceste solicitări, formele de protest vor escalada.

În total, 51 de judecătorii, tribunale și curți de apel, printre care și Curtea Militară de Apel București, și 18 parchete au intrat, luni după amiază, în grevă.

În replică, ministrul justiţiei Raluca Prună spune că va lua legătura cu ministrul Muncii pentru a discuta cu magistraţii aflaţi în protest.

„Politica salarială se face de către Ministerul Muncii. Iau act de informațiile din presă cu privire la proteste la nivelul instanțelor. Voi lua legătura cu ministrul Muncii pentru ca ministerul să discute cu cei aflați în protest despre revendicările lor”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Raluca Prună.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.