MAI MULȚI BANI pentru MĂMICILE care merg LA MUNCĂ la un an după ce au născut

MAI MULȚI BANI pentru MĂMICILE care merg LA MUNCĂ la un an după ce au născut

Proaspetele mămici care vor să îşi continue cariera profesională, ar putea primi mai mulţi bani pe viitor, dacă vor alege să revină la serviciu înainte de împlinirea a doi ani de concediu maternal.

Un proiect de lege depus la Senat le oferă posibilitatea femeilor care au devenit mămici să încaseze atât salariul, cât şi jumătate din indemnizaţie, cu condiția ca acestea să se întoarcă la locul de muncă înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creșterea copilului.

Aleșii au ajuns la concluzia că tot mai multe femei din România nu mai fac copii, din cauza constrângerilor financiare așa încât au gândit modificarea legislației.

„Persoanele beneficiare ale indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor, ce îşi reiau activitatea înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creşterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizaţia cuvenită pentru toată perioada rămasă în care ar fi încasat această indemnizaţie”, se arată în propunerea de modificare.

Angajatorul ar urma să plătească salariul, iar de 50% din indemnizaţie se ocupă statul.

Iniţiativa legislativă va intra în dezbatere abia în toamnă. Cu toate acestea, de la 1 iulie indemnizaţia pentru creșterea copilului va reprezenta 85% din salariu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.