Consilierii AU VOTAT: Mai mulți BANI pentru persoanele cu dizabilități și DRUMUL expres Oradea – Arad. Evaluarea managementului Teatrului Clasic a ridicat DISCUȚII

Consilierii AU VOTAT: Mai mulți BANI pentru persoanele cu dizabilități și DRUMUL expres Oradea – Arad. Evaluarea managementului Teatrului Clasic a ridicat DISCUȚII

Consilierii locali au fost convocați în ședința ordinară a lunii noiembrie, joi, în data de 26 noiembrie, în Sala Regele Ferdinand.

Rezultatul evaluării finale a managementului de la Teatrul Clasic, aprobarea unor măsuri pentru reglementarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile în Stația de Sortare, acordarea ajutorului cu titlul de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației, dar și o nouă rectificare a Bugetului General de Venituri și Cheltuieli sunt câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței.

La proiectul privind rezultatul evualării finale a managementului de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” consilierii locali ai USR PLUS s-a abținut. Ei susțin că evaluarea făcută de vechiul consiliu a fost una pur formală, fără a încerca să vadă părțile bune sau mai puțin bune ale activității managerului. De asemenea, ei au ridicat problema banilor cheltuiți de municipalitate pentru fiecare cetățean care trece pragul instituției, astfel: în 2018 teatrului i-au revenit 231 de lei pentru fiecare spectator, iar în 2019 subvenția acordată a fost de 315 lei pentru un spectator. Credem că acești indicatori trebuie îmbunătățiți, nu prin scăderea finanțării ci prin creșterea numărului de spectatori”, spun consilierii grupului USR PLUS din CLM.

Consilierii locali au fost de acord cu alocarea din bugetul local a sumei de 2,2 milioane lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, în vederea asigurării plății salariilor asistenților personali și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap aferente lunii octombrie, dar și cu alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiții „Actualizare SF – Drum expres Oradea-Arad”.

„La rectificarea de buget de azi, am alocat bani pentru persoanele cu dizabilități. Plățile erau deja în întârziere, astfel că am decis să nu mai așteptăm fondurile guvernamentale și am alocat din bugetul local sumele necesare pentru acești oameni aflați în suferință.  S-au alocat bani și pentru refacerea studiului de fezabilitate a drumului expres Oradea-Arad, dar și pentru actualizarea altor două SF-uri:  refacerea centrului și refacerea malului Mureșului”, a declarat primarul Călin Bibarț la finele ședinței CLM.

La punctul diverse, consilierii de la USR PLUS au adresat întrebări legate de sistemul de termoficare, situația de la instituțiile de cultură (Teatru și Filarmonică) și au propus un sistem de radare fixe, pentru a stopa avântul șoferilor vitezomani, care pun în pericol locuitorii, mai ales în zonele rezidențiale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.