Majorări substanțiale la tarifele pentru ștrand, patinoar, stadionul UTA și bazinul de înot

Majorări substanțiale la tarifele pentru ștrand, patinoar, stadionul UTA și bazinul de înot

USR Arad intenționează să facă o analiză asupra necesității reale a creșterii tarifelor pentru ștrand, patinoar, stadionul UTA și bazinul de înot.

„Scumpirile dorite de Primărie ale tarifelor de la ștrand, patinoar, stadionul UTA și bazinul de înot, fără o analiză serioasă a soluțiilor alternative, înseamnă lipsă de respect pentru banii arădenilor. Ștrandul Neptun, patinoarul municipal, stadionul UTA și bazinul de înot Polo sunt deținute de Primărie și administrate de Recons S.A., societate comercială în subordinea Consiliului Local al Municipiului  Arad. La toate aceste obiective, Recons cere Consiliului Local creșterea tarifelor pentru toate categoriile de servicii, atât pentru cele destinate publicului (bilete de intrare, de exemplu), cât și pentru cele destinate agenților economici (tarife pentru organizarea de evenimente, de exemplu). Orice creștere de tarife este suportată din buzunarul celor care merg la ștrand, la patinoar, la stadion și la bazin – din buzunarul arădenilor. Însă înainte de a apela la acest buzunar, Primăria și Recons trebuie să facă tot posibilul pentru a-l proteja, a nu-l goli excesiv într-o perioadă dificilă pentru fiecare dintre noi.

A avut loc o analiză care să identifice și alte soluții decât aceea de a cere bani de la arădeni? Nu știm. A fost această analiză serioasă, dacă a fost făcută? Greu de spus, având în vedere ar fi făcut-o Primăria și subordonata sa Recons. Soluțiile alternative identificate sunt viabile ? Pot fi puse în practică astfel încât buzunarul arădenilor este ultima opțiune? La consilierii USR nu a ajuns nimic de felul acesta. În acest context, USR Arad a decis să facă propria analiză a activității obiectivelor pentru care Primăria dorește scumpirile. Am solicitat ca atare, pe căi legale, date și informații despre veniturile, cheltuielile și rezultatele operaționale și financiare ale ștrandului, patinoarului, bazinului de înot și stadionului UTA.

În măsura în care datele și informațiile solicitate vor fi primite în timp util, concluziile analizei USR Arad vor fi prezentate public cât mai curând posibil.

Având convingerea că Primăria și Recons vor trata cu seriozitate și prioritate solicitarea noastră, le adresăm public mulțumiri anticipate și le asigurăm de întreaga noastră deschidere.

Cererea de informații de interes public adresată celor două înstituții poate fi descărcată de cei interesați de la adresa https://bit.ly/3fqUY0s, precizează reprezentanții USR Arad.

Foto: Arhivă

Sursă foto text: USR Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.