Mănâncă și dialoghează pe nevăzute: Află unde poți trăi experiența unei cine pe întuneric!

Mănâncă și dialoghează pe nevăzute: Află unde poți trăi experiența unei cine pe întuneric!

Cină pe întuneric, aceasta este propunerea lansată de Clubul Lions Arad 2007 pentru a marca Ziua Internațională a Bastonului Alb, care este sărbătorită anual la nivel mondial în data de 15 octombrie.

Asociația Lions Clubs Internațional este cea mai mare organizație de voluntari din lume, prezentă în peste 200 de țări, având 842 Districte, cu peste 45 000 de cluburi și peste 1 400 000 membrii. În 2016, Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri..

Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

„Parte a Districtului 124 România-Clubul Lions Internațional, Clubul Lions Arad 2007, având ca membrii exclusiv doamne, are deosebita onoare de vă face cunoscut și a vă invita joi, 12 Octombrie 2017, începând cu ora 19, la Restaurantul Hotelului «Crișana» din Grădiște, la cea de a IV-a ediție a evenimentului «Cina-Dialog în întuneric», în cadrul căreia, arădenii vor cina pe întuneric, bazându-se doar pe celelalte simțuri și astfel vor experimenta stilul de viață pe care îl duc cei peste 2.500 de nevăzători din Arad”, precizează organizatorii.

Donațiile care se vor face cu ocazia acestui eveniment vor fi îndreptate către Asociația Nevăzătorilor din Arad, pentru angajarea unor asistenți sociali pentru persoane nevăzătoare, singure, achiziționarea unui mijloc de locomoție cu care membrii asociației se pot deplasa la activitățile cultural sportive: tabere, concursuri, spectacole, înființarea unui centru unde membrii asociației să beneficieze de consiliere și sprijin pentru integritatea în societatea civilă, achiziționarea de materiale asistive, montarea de plăcuțe informative-pictograme în alfabetul Brialle în instituții.

„Clubul Lions Arad 2007 dorește să atragă atenția asupra importanței îngrijirii sănătății ochilor și sensibilizarea invitaților cu privire la nevoile celor care au avut neșansa de a-și pierde unul dintre cele mai importante simțuri, văzul. Intrarea se va face pe bază de invitație, costul fiind de 75 lei/persoană. Informații suplimentare și rezervări la numărul de telefon: 0727 763 315  sau pe adresa de e-mail: lilibdr@yahoo.com. Pentru membrii Lions «NOI SERVIM» este mai mult decât un motto. Este o prioritate şi o filozofie”, mai afirmă organizatorii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.