Mâncare stricată și mucegăită, comercializată de o firmă de catering din Arad

Mâncare stricată și mucegăită, comercializată de o firmă de catering din Arad

Mâncare stricată și mucegăită, asta au găsit inspectorii sanitari la o firmă de catering din Arad.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad precizează că inspectorii sanitari au identificat o firmă de catering din Arad care punea în consum alimentele care prezentau semne organoleptice de alterare evidentă sau pete de mucegai. Și asta nu e tot, inspectorii saniari au mai depistat în cadrul controalelor efectuate săptămâna trecută și centre pentru vârstnici în care le erau administrate beneficiarilor medicamente expirate.

DSP Arad a efectuat, în săptămâna 3 – 9 octombrie 28 de controale în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice și copii/tinerii cu deficiențe neuropsihiatrice, unitate de administrație publică și într-o unitate de catering.

Au fost constatate următoarele nereguli:                   

• neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și revizuire a instalațiilor sanitare, precum și a lucrărilor de recondiționare a clădirilor în centru de copii/tinerii cu deficiențe neuropsihiatrice

• depozitarea, chiar și provizorie a ambalajelor de transport ale produselor alimentare în condiții care pot determina contaminarea acestora în centre de copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice

• neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru și a ambalajelor stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare în unitate de alimentație publică

• nerespectarea măsurilor privind prepararea, păstrarea, depozitarea și servirea produselor alimentare în unitate de catering

• existența și/sau utilizarea produselor biocide, a medicamentelor cu termen de valabilitate expirat în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice

• nerespectarea ritmicității acțiunilor de combatere a insectelor și rozătoarelor în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice

• nerespectarea în unitățile de alimentație publică și colectivă a obligației de a păstra câte o probă din fiecare fel de mâncare servit, timp de 48 de ore în spații frigorifice în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice

• neîntretinerea de către proprietar în stare de curățenie și funcționare a instalațiilor interioare de evacuare a apelor uzate în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice

• punerea în consum a alimentelor care prezintă semne organoleptice de alterare evidentă sau pete de mucegai în unitate de catering

În urma acestor constatări, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care 1 avertisment și 8 amenzi în valoare de 76.600 de lei.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.