MANEVRELE prin care UTA și arădenii nu au încă un stadion pentru care banii sunt deja plătiți

MANEVRELE prin care UTA și arădenii nu au încă un stadion pentru care banii sunt deja plătiți

Conform situațiilor financiare, aproape jumătate din valoarea contractului pentru construirea stadionului UTA a fost modificată, pentru ca executantul să primească 99% din bani, după ce a executat 62% din ce a promis, printr-un mecanism în două etape, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Astfel, „în prima etapă s-au modificat sumele diverselor categorii de lucrări după proiectare (mijlocul anului 2015). Astfel, partea pe care firma Tehnodomus a și executat-o a primit mai mulți bani, în detrimentul lucrărilor care nu sunt executate nici acum. Vorbim de majorarea valorii obiectivului Rezistență cu aproape opt milioane de lei, pe seama diminuării altor obiective (Arhitectura, adică închideri, compartimentări, finisaje, pierde aproape 3 milioane, instalațiile pierd peste 3 milioane, iar cheltuielile diverse și neprevăzute se evaporă total – aproape 2 milioane)”, arată reprezentanţii USR Arad.

„În a doua etapă, prin Note de Renunțare sunt diminuate și mai mult capitolele unde nu s-a lucrat, partea de arhitectură, instalații, lucrări exterioare și utilități ajungând să valoreze doar un milion de lei, față de cele peste 9 milioane cât valora inițial. În paralel, prin Note de Comandă Suplimentară, rezistența mai primește peste 2 milioane de lei. La final, partea de Rezistență reprezintă 93% din valoarea contractului, față de 55% cât reprezenta în oferta cu care a câștigat constructorul licitația. În același timp, capitole precum Instalații electrice, Lucrări exterioare, Climatizare, Utilități sunt anulate integral. Prin acest mecanism, Tehnodomus a încasat 99% din banii pentru care s-a angajat să construiască un stadion complet utilat și echipat pentru orașul Arad, deși a executat cam jumătate din ce a promis”, se afirmă în comunicat.

„Vom continua să investigăm modul în care a fost gestionat acest proiect de mare infrastructură de responsabilii din Primăria Arad. Vom cerceta cine și de ce a acceptat aceste manevre, prin care orașul, echipa UTA și suporterii sunt privați de un stadion pentru care banii sunt plătiți. Vom căuta responsabilii și vom cere tragerea lor la răspundere”, se mai arată în comunicatul celor de la USR Arad.

Cifre detaliate pentru cele prezentate mai sus pot fi consultate la adresa: http://bit.ly/LucrăriUTA

Foto: Arhiva (rol ilustrativ) – Între timp, s-a mai făcut câte ceva…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.