Manifestări organizate cu prilejul zilei de 9 Mai

Manifestări organizate cu prilejul zilei de 9 Mai

Administrația arădeană organizează mai multe manifestări cu prilejul zilei de 9 Mai.

Pe data de 9 Mai, Prefectura Arad împreună cu structurile județene ale MAI și MAPN organizează în Piața Avram Iancu, la Monumentul Ostașului Necunoscut, manifestări prilejuite de tripla însemnătate istorică a zilei: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Uniunii Europene și împlinirea a 74 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimentul va cuprinde primirea onorului și salutul Drapelului de Luptă de către Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, intonarea Imnului Național al României și Imnului Uniunii Europene, serviciu religios oficiat de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al Garnizoanei Arad, urmat de o alocuțiune privind semnificația zilei de 9 Mai prezentată de domnul Bogdan Ivașcu, muzeograf în cadrul Complextului Muzeal Arad. Doamna Prefect Florentina Horgea va transmite mesajul Guvernului României privind semnificația zilei de 9 Mai. Se vor depune coroane de flori la monument, în baza ordinii de precădere, iar la finalul ceremoniei va defila Garda de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”. Evenimentul va începe la ora 9.

„Invităm arădenii să participe la această ceremonie dedicată unei zile foarte importante din istoria noastră națională, dar și din istoria Europei unite. Vom marca fiecare semnificație a zilei de 9 Mai deoarece avem datoria de a rememora toate evenimentele istorice importante care au influențat pozitiv națiunea română și statul român”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.