Maraton de vaccinare în HoReCa: Ținta, imunizarea a 90% dintre angajați

Maraton de vaccinare în HoReCa: Ținta, imunizarea a 90% dintre angajați

Comunitatea arădeană se mobilizează pentru vaccinare, una dintre ținte fiind vaccinarea anti COVID-19 a 90% din angajații HoReCa.

Reprezentanții domeniului HoReCa din Arad alături de conducerile Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului Arad și Direcției de Sănătate Publică au prezentat astăzi proiectul de vaccinare a angajaților HoReCa din municipiul și județul Arad. Obiectivul este ca cel puțin 90% din angajații HoReCa, numărul total al lor fiind de peste 1.000 de persoane, să fie vaccinați împotriva COVID-19, astfel încât să existe o și mai mare siguranță în ceea ce privește prevenirea răspândirii bolii în unitățile respective, în contextul apropierii sezonului estival.

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a precizat că apreciază implicarea reprezentanților HoReCa în eforturile de vaccinare și susține orice inițiativă care promovează vaccinarea împotriva COVID-19:  „Susținem orice inițiativă și suntem alături de toți cei care promovează vaccinarea, deoarece este singura soluție pentru a ieși din pandemie. Este normal ca municipiul să dea tonul, dar eu am cerut implicare și la nivel de județ, aștept propuneri din partea primăriilor pentru promovarea vaccinării și în comunitățile mai mici. Sper ca până vineri incidența cazurilor COVID-19 în municipiu să scadă sub valoarea de 3 la o mie de locuitori pentru a putea deschide HoReCa  în interior, însă scopul este să fie vaccinați toți cei care lucrează în domeniu, astfel încât putem reveni cât mai curând la normal”, a declarat prefectul Toth Csaba.

Vaccinarea reprezentanților HoReCa se va realiza în perioada 7 – 9 mai în cadrul unui centru ce va fi deschis, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, pe platoul din fața Palatului Administrativ sau în interiorul clădirii, în cazul unor condiții meteo neprielnice. Va fi gratuită, nu va fi necesară programarea iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer Biontech. Sunt așteptați angajați din domeniul HoReCa atât din municipiu cât și din județ.

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a declarat că unitățile HoReCa ce vor avea peste 90% din personal vaccinat vor fi semnalizate ca locații sigure cu o siglă comună HoReCa – DSP.

„Am participat astăzi la conferința de presă cu reprezentanții HoReca, ai Prefecturii și DSP, în care aceștia au comunicat că se vor alătura eforturilor de a grăbi procesul de vaccinare, participând la «Maratonul vaccinării» din perioada 7 – 9 mai, organizat de Primăria Arad, cu intenția de a ajunge la un procent de cel puțin 90% personal HoReCa vaccinat. Mulțumesc tuturor partenerilor în acest demers pentru sănătatea arădenilor”, a precizat primarul Aradului Călin Bibarț.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.