Marian Toader: „Suntem foarte departe de nivelul Germaniei”

Marian Toader: „Suntem foarte departe de nivelul Germaniei”

Marian Toader, primarul comunei Zăbrani, consideră că s-a făcut o nedreptate comunelor şi oraşelor care se încadrează în categoria comunităţilor mijlocii din România. „Legea Bugetului din acest an ne obligă să frânăm dezvoltarea, să diminuăm investiţiile. Comuna Zăbrani are proiecte în derulare şi nu ştiu cum le vom duce la bun sfârşit”. Marian Toader se referă, în principal, la introducerea canalizării, proiect care va fi aproape imposibil de finalizat. „Nu vreau să mă joc cu sume, să spun cu cât s-a diminuat bugetul comunei faţă de anul trecut, dar mi-e greu să le explic oamenilor că nu vor avea canalizare. Mai trebuie să primim 3,411 milioane de lei. Noi trebuie să cofinanţăm 27% din această valoare, adică 920.000 de lei”.

Chiar şi aşa, Zăbraniul se poate lăuda cu câteva investiţii, finalizate sau care vor fi finalizate în acest an: Centrul turistic, Căminele Culturale din Chesinţ şi Neudorf sau Remizele de Pompieri, tot din cele două sate aparţinătoare comunei. „Un alt proiect important este asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi, prin PNDL, cu o valoare de 6.545.000 lei. Proiectul este aprobat, aşteptăm publicarea Ordonanţei guvernamentale, pentru finanţare”, a declarat Marian Toader. În plus, chiar dacă nu are fondurile necesare pentru a moderniza toată infrastructura rutieră, primarul Toader afirmă că va interveni pe toate străzile comunei pentru a le face circulabile. „Până când vom reuşi asfaltarea tuturor străzilor, vom interveni pentru întreţinerea acestora, la fel ca în fiecare primăvară”, a completat Toader.

Recent revenit dintr-o vizită din Germania, Marian Toader a făcut o comparaţie între comuna pe care o conduce şi localitatea vizitată, numărul de locuitori fiind aproximativ egal. „Am primit de la prietenii noştri germani o maşină de pompieri. Aceştia şi-au cumpărat una nouă şi au donat-o comunei Zăbrani pe cea folosită până acum. Noua lor maşină a costat peste 330.000 de euro, cam cât bugetul nostru pe un an şi jumătate. Bugetul lor anual este de peste 10 milioane de euro. La ei se poate vorbi de dezvoltare, noi încercăm să facem câte ceva din ce ne permite bugetul. Suntem foarte departe de nivelul Germaniei”, a mai declarat Marian Toader.

Loading...
  1. Oare cui a trebuit sa-i explice acest lucru ??
    Sau altfel intrebat, cine a pus acest lucru la indoiala ???
    Unuia care chiar crede ca omenirea se trage dela Adam si Eva, numai Romanii dela Traian si Decebal ??

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.