Marin Lupaș: Administraţia Falcă nu consideră O PRIORITATE atragerea de fonduri europene pentru parcuri

Marin Lupaș: Administraţia Falcă nu consideră O PRIORITATE atragerea de fonduri europene pentru parcuri

Consilierul municipal Marin Lupaș este de părere că Aradul trebuie să investească în terenuri de sport, sau în noi poduri peste Mureș, or în schimbarea tramvaielor, dar mai presus de toate, Aradul are nevoie de parcuri, iar municipalitatea nu poate face investiții de milioane de euro din fondurile proprii pentru acestea.

Marin Lupaș consideră incomplet topul făcut de Primărie pentru noua rundă de fonduri europene.

„Am spus încă de anul trecut că avem şansa atragerii de fonduri europene pentru realizarea unor parcuri şi că putem atrage fonduri europene care să completeze fondurile pentru proiectul de regenerare urbană. Din păcate, pare să se confirme temerea de atunci: constat cu îngrijorare că administraţia Falcă nu consideră o prioritate atragerea de fonduri pentru parcuri”, a spus Marin Lupaș.

Consider că aceasta este şansa Aradului de a construi noi parcuri, în cadrul Axei prioritare care finanţează reconversia unor spaţii din municipii în parcuri. Aradul poate cu greu suporta investiţii de milioane de euro din fonduri proprii pentru un parc, de aceea cred că această şansă nu poate fi ratată şi cer autorităţilor locale să depună proiecte în acest sens. Sunt de acord că Aradul are nevoie de terenuri de sport, noi poduri peste Mureş şi de schimbarea tramvaielor. Dar cred că şi parcurile trebuie să fie o prioritate, care oferă spaţii de agrement, un mediu sănătos şi un aspect agreabil pentru oraşul nostru”, a mai precizat Lupaș.

  1. Administrația Falca nu considera o prioritate nici atragerea de specialiști în spații verzi….așa ca ce sa mai vorbim de fonduri europene. Prima data trebuie sa le proiectezi apoi sa le propui !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.