Marin Lupaș: Administrația locală se face VINOVATĂ de INCOMPETENȚĂ

Marin Lupaș: Administrația locală se face VINOVATĂ de INCOMPETENȚĂ

Consilierul municipal Marin Lupaş susține că administrația locală se face vinovată de incompetență. Consilierul PSD a solicitat oficial Poliţiei Locale lămuriri cu privire la campania ilegală de afişaj legată de Festivalul Ştiinţelor Umaniste „Despre Libertate”, desfășurat în perioada 23-26 aprilie la Arad, care i-a avut invitați pe Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Armand Goşu, Petre Guran, Mihai Duţescu, Ioan Stanomir, Mihai Maci și Teodor Baconschi.

„Am primit un răspuns surprinzător din partea Poliţiei Locale Arad, instituţie aflată în subordinea Primăriei. Potrivit răspunsului, Poliţia Locală nu are în acest moment cadrul legal pentru a aplica sancţiuni pentru publicitatea, reclama şi afişajul în municipiul Arad. Este o precizare foarte importantă, care arată practic că oricine îşi poate face reclamă în orice fel, fără să poată fi sancţionat”, a declarat consilierul municipal Marin Lupaș.

„Dacă este aşa, este o probă a incompetenţei administraţiei locale, care ar fi trebuit să actualizeze acest regulament şi să îl supună aprobării Consiliului Local Municipal de mai bine de un an!”, susține Lupaș.

Mai mult, Poliţia Locală îl contrazice pe primarul Falcă în privinţa afişajului stradal.

„Anul trecut, domnul primar a invocat de mai multe ori HCLM nr. 186/10 iulie 2006, cu ocazia unor incidente din campania electorală. Acum, Poliţia Locală vine şi argumentează, într-un act oficial, că această hotărâre des invocată de primarul Falcă nu mai este de fapt în vigoare. Este o dovadă care subliniază fie incompetenţa administraţiei Falcă, fie dorinţa unui comportament abuziv. Voi cere lămuriri în următoarea şedinţă a CLM, pentru că nu este normal ca administraţia locală să aplice o hotărâre atunci când îi convine şi să spună că de fapt nu mai este valabilă atunci când are interesul să protejeze pe cineva”, mai spune consilierul PSD.

Problema valabilităţii HCLM nr. 186/10 iulie 2006 trebuie lămurită nu de dragul unor dispute politice, ci pentru că trebuie să stabilim foarte clar cadrul legal în care se poate desfăşura publicitatea stradală în Arad. „Cred că într-un oraş civilizat, aşa cum ne dorim să fie Aradul, avem nevoie de reguli clare care să se aplice deopotrivă tuturor, iar administraţia locală să fie prima care respectă regulile”, a mai precizat consilierul municipal Marin Lupaş.

Raspuns Politia locala

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.