Marin Lupaș: „Am constatat că primarul Falcă a declarat public că nu va acorda banii pentru salariile angajaților de la CET”

Marin Lupaș: „Am constatat că primarul Falcă a declarat public că nu va acorda banii pentru salariile angajaților de la CET”

Potrivit PSD, situaţia celor două CET-uri devine tot mai dramatică. Mâine este zi de salariu şi angajaţii CET nu au banii asiguraţi.

„Sunt sute de angajaţi la cele două CET-uri, care au familii. Aceşti oameni nu sunt de vină pentru situaţia celor două societăţi. Vina este a conducerii Primăriei, care nu a luat măsuri în calitate de proprietar pentru acumularea datoriilor, poate a managementului de acolo, dar nu este vina angajaţilor. Administraţia locală, în calitate de acţionar unic, nu se poate delimita de soarta angajaţilor. Am constatat că primarul Falcă a declarat public că nu va acorda banii pentru salarii. Este greşit, nu este normal”, a declarat Marin Lupaș, consilier municipal PSD.

„În primul rând, nu este corect pentru oameni. În al doilea rând, blocarea salariilor pune în pericol furnizarea de căldură şi apă caldă pe timp de iarnă pentru arădeni. Deja vorbim despre inconştienţă şi lipsă de responsabilitate. Reamintim că Guvernul a pus la dispoziţia autorităţilor locale prin Trezorerie bani pentru asigurarea căldurii şi apei calde pe timp de iarnă, bani care trebuie folosiţi în interesul arădenilor. Apoi, municipalitatea trebuie să găsească soluţii corecte pentru rentabilizarea CET-urilor, prin investiţii din surse proprii, surse private sau credite. Nu este normal ca preţul incompetenţei administraţiei Falcă să fie plătit de arădenii racordaţi la CET sau de către angajaţii celor două societăţi”, a mai spus Marin Lupaş.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.