Marin Lupaş: „Arădenii își doresc un oraș mai curat!”

Marin Lupaş: „Arădenii își doresc un oraș mai curat!”

Consilierul municipal Marin Lupaş a participat marţi la dezbaterea publică referitoare la studiul de fundamentare în vederea concesionării serviciului public de salubritate.

„Consider că a fost o dezbatere foarte importantă, pentru că este vorba despre curăţenia din Arad pe termen lung. Din păcate, prezenţa la dezbatere a fost foarte redusă. În primul rând, vreau să precizez că toţi cetăţenii cu care sunt în contact îşi doresc un oraş mai curat. Nu este încă foarte clar dacă starea de fapt poate fi imputată firmei care s-a ocupat de salubritatea stradală sau strategiei municipalităţii arădene. Cert este că cetăţenii sunt destul de nemulţumiţi şi consider că pe bună dreptate”, a declarat Marin Lupaș.

„Referitor la serviciul public de salubrizare, am propus ca perioada de concesionare să fie redusă de la 10 ani plus posibilitatea de prelungire cu alţi 5 ani, la 6 ani cu posibilitatea de prelungire pe alţi 3 ani. Motivaţia Primăriei a fost aceea că investiţiile firmei care va obţine concesiunea pot fi amortizate în 10 ani. Totuşi, potrivit normelor în vigoare, investiţiile de acest gen pot fi amortizate în 6 – 10 ani. Consider că prin propunerea făcută ne încadrăm lejer în acest interval. În acelaşi timp, asigurăm un cadru propice performanţei, în sensul în care nu se instituie un monopol pe termen lung al unei firme, care ar putea să se blazeze şi să scape controlului o perioadă îndelungată.  Este bine ca din când în când, la intervale cât mai scurte, să existe posibilitatea unor noi competiţii, prin care să se îmbunătăţească semnificativ calitatea serviciilor publice. În acelaşi timp, dacă se pune problema amortizării investiţiilor, sper ca  reprezentanţii Primăriei să se asigure la momentul oportun că se vor realiza investiţii în utilaje performante şi puţin poluante”, a mai spus consilierul municipal Marin Lupaş.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.