Marin Lupaș: „DE CE nu s-au luat din timp niște măsuri excepționale pentru a nu fi întrerupt serviciul de salubrizare stradală”

Marin Lupaș: „DE CE nu s-au luat din timp niște măsuri excepționale pentru a nu fi întrerupt serviciul de salubrizare stradală”

Consilierul local municipal Marin Lupaș și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care administrația a gestionat situația curățeniei stradale din Arad. Acesta a declarat pe pagina sa de Facebook că Primăria dă dovadă de incompetență și nepăsare în ceea ce privește această problemă.

„Sunt în asentimentul întemeiat al arădenilor nemulțumiți de faptul că pubelele de gunoi din oraș nu au fost golite mai multe zile. Primarul Gheorghe Falcă nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor pe această temă. Se pare că era preocupat la Parlament pentru a trece o lege care ar anula regula celor 2 treimi necesare în deciziile privind patrimoniul local; adică era preocupat să instituie totalitarismul în Consiliul Local, prin transformarea oricărei majorități de 50%+1 din CLM în 100%, fără o voce sau acțiune pentru Opoziție”, susține consilierul local.

„Faptul că miercuri, câțiva muncitori în salopete inscripționate cu însemnele unei societăți comerciale ce are contracte de întreținere a spațiilor verzi au golit anumite pubele supra-pline, nu exonerează administrația de un răspuns concret la întrebarea: DE CE nu s-au luat din timp niște măsuri excepționale pentru a nu fi întrerupt serviciul de salubrizare stradală, pe modelul aplicat în cazul salubrizării menajere? Primaria Municipiului Arad a crezut că un agent economic privat va lucra câteva săptămâni pe gratis sau eventual la negru până când se ocupă aparatul administrativ de organizarea unei licitații?”, declară Marin Lupaș.

„Fie că e vorba de birocrație, de incompetență sau pur și simplu de nepăsarea celor din Primăria Arad ori a celor de la vârful ADI Deșeuri, fie că gunoiul nu se strânge dintre blocuri, dintre case, sau de pe străzi, din punctul de vedere al interesului cetățeanului tot o catastrofă este. Personal cred că responsabilitatea aparține în primul rând oamenilor politici care conduc aceste instituții, deoarece ei au fost aleși să le conducă tot timpul, nu numai când e rost de tăiat panglici!”, a încheiat consilierul local Marin Lupaș.

Prin hotărârea 368/2016, Primăria a prelungit încă o dată contractul de salubrizare menajeră, pentru maximum 42 de luni , până la finalizarea licitației de către ADI Deșeuri sau până când Primăria va face o licitație pentru a desemna un operator care să se ocupe de activitatea de salubrizare până când va fi preluată de ADI Deșeuri.  Iată motivarea, Art. 2: „în vederea satisfacerii  interesului public general şi al asigurării continuităţii serviciului public de  salubrizare  menajeră  în  Municipiul  Arad, pentru reglementarea   unei   situații   care,   din   cauza circumstanţelor sale excepţionale, impune adoptarea de soluţii imediate, în vederea evitării  unei  grave atingeri aduse interesului public, până la data încheierii contractului de delegare a gestiunii serviciului de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară  ADI – SIGD Judeţul Arad,  se aprobă  măsurile cu caracter tranzitoriu prevăzute în prezenta hotărâre.”

  1. De Ce ?
    Pentru ca asa se joaca politic in Arad .
    Cine aranjeaza jocurile ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.