Marin Lupaş, despre pistele pentru biciclete: „Nu respectă o serie de prevederi din Codul Rutier”. „UN DEZASTRU”

Marin Lupaş, despre pistele pentru biciclete: „Nu respectă o serie de prevederi din Codul Rutier”. „UN DEZASTRU”

De când au fost trasate, pistele pentru biciclete au stârnit nemulțumirea șoferilor și bicicliștilor deopotrivă!, afirmă consilierul local municipal independent Marin Lupaş.

Potrivit acestuia, povestea proiectului implementat de Primăria Municipiului Arad este „întortocheată și complicată”. De aceea, consilierul municipal Marin Lupaș a atras atenția asupra deficiențelor ivite în timpul implementării. Acesta dorește să rezolve, însă, problema care se adâncește cu fiecare lună ce trece.

„Apelul civic pe care îl făcusem în urmă cu ceva timp începe să producă primele rezultate. Voluntarii au început măsurătorile și până acum a fost confirmat faptul că așa-zisele piste nu respectă o serie de prevederi din Codul Rutier. Mai mult, în graba de a le face circulabile pentru arădeni, Primăria a început instalarea unor stâlpi la marginea drumurilor. Poate că, în teorie, aceștia ar trebui să împiedice mașinile să parcheze pe piste, însă în practică prezența lor face inutilizabilă pista pentru că astfel nu se respectată distanța de siguranță pentru bicicliști”, declară consilierul independent.

Lupaș mai spune că, în maniera în care a fost făcut, proiectul pistelor mai mult încurcă circulația și enervează arădenii, fie că este vorba de șoferi sau bicicliști, fie că este vorba de cei care aveau un loc de parcare în fața casei.

„Acest proiect ne arată cât de ignorantă este atitudinea administrației locale. Primăria pare că nu se consultă cu specialiști în trafic sau poate cineva din vârful municipalității nu vrea să-i asculte pur și simplu. Altfel s-ar fi putut previziona atât că stâlpii nu fac decât să reducă locurile de parcare, cât și că odată cu trasarea marcajelor pentru piste lățimea unor benzi de circulație s-a redus sub nivelul necesar prevăzut de lege. Toate acestea duc la un trafic și mai îngreunat decât aveam deja în Arad, șoferii sunt stresați suplimentar, iar bicicliștii nu se simt deloc în siguranță. Un dezastru”, concluzionează Marin Lupaș, precizând și că „haosul în trafic va persista până nu rezolvăm starea legală a pistelor.”

Cei care vor să ajute în acest efort civic, sunt rugați să se înscrie cu un e-mail la adresa arad.sigur@gmail.com, menționând zona din Arad unde ar dori să facă măsurători și perioada în care pot să acționeze.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.