Marin Lupaș, despre terenul Gloria din Subcetate: „Gheorghe Falcă și-a bătut joc de încă un teren de fotbal din Arad” (FOTO)

Marin Lupaș, despre terenul Gloria din Subcetate: „Gheorghe Falcă și-a bătut joc de încă un teren de fotbal din Arad” (FOTO)

„Terenul Gloria din Subcetate: ce interese acoperă minciuna primarului Falcă?”, răspunsul la această întrebare este căutat de către Marin Lupaș. Consilierul independent continuă investigațiile privind bazele sportive din Arad și aduce în discuție terenul de fotbal din Subcetate, a cărui stare necorespunzătoare este atribuită lui Gheorghe Falcă, urmare directă a minciunii primarului după desfășurarea Cupei Europene la Aruncări, susține Lupaș.

„La C.S.Ș. Gloria nu este vorba de o simplă promisiune electorală făcută de un politician aflat în declinul carierei sale. Nu, vorbim de faptul că Gheorghe Falcă a încălcat un acord scris! Și-a bătut joc de încă un teren de fotbal din Arad, iar ca urmare tinerii sportivi arădeni au de suferit în performanță”, consideră Lupaș.

Consilierul independent prezintă opiniei publice starea deplorabilă în care încă se prezintă terenul ca urmare a intervenției Primăriei, la mai bine de un an de la evenimentul sportiv pentru care au fost efectuate lucrări de modificare a suprafeței (betonare, covor de tartan). Când a fost nivelat terenul a fost distrus și drenajul, iar covorul de gazon pus ulterior de Primărie nu se mai prinde corespunzător și iarba nu mai crește. Intervențiile din beton și tartan nu au mai fost înlăturate. Din imagini se observă și că, pe lângă teren, au fost distruse tribunele și gardul.

„Se vede că reprezentanților Clubului Sportiv Școlar le-a păsat de sport și de faptul că orașul nostru putea să organizeze o competiție europeană doar dacă ajută și ei; nu au cerut chirie pentru teren, au fost de bună credință. Gheorghe Falcă din contră, s-a folosit de ei pe moment, iar apoi nu și-a mai respectat angajamentele. Ar putea fi dat în judecată pentru asta. Nu poate să se angajeze că aduce terenurile la starea inițială și apoi să nu facă asta!”, declară consilierul municipal.

Marin Lupaș este decis să afle ce interese nelegitime se ascund în spatele primarului.

„Are Falcă un interes imobiliar sau alte interese politice, poate legat de monumentele din apropiere? Orice ar fi, cert este că nu se face nimic iar terenul nu este utilizabil cum a fost în urmă cu câțiva ani! Adevărul este că mai distruge încă o bază sportivă, după celelalte 3 pe care le-a distrus deja de-a lungul timpului în favoarea unor interese imobiliare”, spune consilierul independent.

Marin Lupaș adaugă și că procesul pierdut de Primărie legat de concesiunea terenului nu are legătură cu lipsa de răspundere și miciuna practicată de Gheorghe Falcă pentru readucerea terenului la forma anterioară Cupei Europene.

„Indiferent de starea litigioasă, Falcă a mințit arădenii și generațiile de copii care au făcut performanță acolo. Ce credea acest om că dacă preia terenul în ograda Primăriei nu mai trebuie să-și respecte angajamentele contractuale? Cu atât mai mult cu cât s-a terminat litigiul, avem decizia Curții de apel încă din luna mai: dacă a așteptat până se termină procesul, ce a făcut în ultimele 3 luni?! DE CE nu se aduce terenul la starea inițială? Primarul actual trebuie să răspundă la aceste întrebări legitime și să aducă terenul la starea corespunzătoare”, concluzionaează Marin Lupaş.

  1. STADIONUL GLORIA este omologat pentru atletism si este dat in administrare la UVVG ARAD,

    Raspunde
  2. Falca si-a batut joc de Arad, familie si de tot cei in jurul lui.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.