Marin Lupaş: „Falcă încearcă din nou să distrugă parcurile arădene!”

Marin Lupaş: „Falcă încearcă din nou să distrugă parcurile arădene!”

Social-democraţii arădenii cer administraţiei locale să oprească proiectul prin care potrivit acestora s-ar distruge Parcul Eminescu! „Proiectul vehiculat în ultimele zile trebuie oprit urgent, nu este nevoie de niciun studiu de fezabilitate. Aradul trebuie să păstreze intacte spaţiile verzi, mai ales parcurile din centrul Aradului. Transformarea Parcului Eminescu în parcare ar fi o greşeală enormă, care nu va putea fi reparată. Platforma care ar urma să acopere parcarea, aşa cum apare în proiect, nu se poate numi parc. Autorităţile locale trebuie să găsească soluţii să limiteze traficul în zonele de agrement în aer liber, nu să îl intensifice! Parcul Eminescu are arbori care vor creşte în zeci de ani! Mai mult, există deja un alt proiect pentru parcare subterană foarte aproape de acest parc, în piaţa Avram Iancu. Nu este nevoie de un alt studiu de fezabilitate pentru că oricum nu se pot construi ambele parcări în perioada următoare. Cerem societăţii civile din Arad şi opiniei publice să se alăture demersului nostru de apărare a Parcului Eminescu! Reamintim arădenilor că şi în anul 2011, administraţia Falcă a făcut demersuri pentru relocarea Parcului Copiilor, dar reacţia vehementă a opiniei publice a oprit acel proiect. Credem că este nevoie din nou de o reacţie fermă, pentru a opri din nou tendinţa primarului Falcă de a îngropa parcurile arădene sub betoane”, susţine consilierul municipal PSD Marin Lupaş (foto).

  1. Sunt total impotriva distrugerii parcului.
    Insa referitor la „Cerem societăţii civile din Arad şi opiniei publice să se alăture demersului nostru de apărare a Parcului Eminescu! ” trebuie spus ca este o manipulare.
    Daca erau interesati de parc si nu de capital politic nu cereau sprijinul societatii civile, adica oamenii sa tina cu ei, cu psd-istii, ci se rezuma la a provoca societatea civila sa-si apere parcul. Adica noi, cetatenii sa ne aparam parcul nostru, de falca si alti drujbisti din Brad si nu noi, sa sustinem PSD. Diferenta este enorma!
    La ce societate civila avem in Arad, eu cred ca Falca va reusi sa distruga parcul.
    Societatea civila din Arad este jalnica, este o adunatura de indivizi, unii mai indezirabili decat altii, care se intalnesc pe facebook prin tot felul de postari superficiale si estetice. Niste papagali care nu au imaginatia si forta sa organizeze dezbateri deschise concrete, fizice. Lipsesc liderii care sa-si asume responsabilitati, care sa fie coerenti si cu viziune, care sa aiba curaj. Liderii societatii civile sunt niste tipi, mici, ascunsi, care aluneca pe langa ziduri, prinsi in tot felul de combinatii cu adminstratia locala, speriati sa iasa in fata, limitati la orizontul lor cu unghi de deschidere de 5 grade si de reflexele de impostori care le urla frica de orice competitie deschisa.

    Raspunde
  2. Cred ca este oportuna orice atentionare a societatii civile, mai ales cand este vorba de astfel de intentii, pe care primaria incearca sa le estompeze in fata opiniei publice.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.