Potrivit PSD, situaţia celor două CET-uri arădene a devenit disperată, după ce s-a agravat de la o lună la alta. Din toamna trecută, când conturile CET-urilor au fost blocate de către furnizori, autorităţile locale nu au făcut investiţii care să înlăture cauza acumulării datoriilor.
„Anul trecut, CET-urile au fost salvate de intervenţia Guvernului, care a alocat o importantă sumă de bani, aproape 8 milioane de lei, pentru continuarea activităţii. De atunci, administraţia locală condusă de Gheorghe Falcă nu a făcut decât să fugă de responsabilitate şi să încerce să dea vina pe alţii pentru situaţia de la CET-uri. În acest timp, datoriile au continuat să se acumuleze, pe lista celor care dau în judecată CET-urile se adaugă şi furnizorul de gaz. Administraţia Falcă nu a făcut niciun pas spre a rezolva cauza acumulării acestor datorii, şi anume pierderile de energie pe reţeaua de transport. Preocuparea principală a administraţiei Falcă a fost de a impune politruci în consiliu de administraţie, pentru a încasa salarii. În acest timp, este iminentă blocarea conturilor celor două CET-uri. Sunt în pericol salariile angajaţilor, care nu au nici o vină pentru lipsa de investiţii şi de soluţii care trebuie să vină de la proprietar, adică de la administraţia Falcă. Mai grav, instituirea sechestrului pe utilaje va avea consecinţe şi mai grave: incompetenţa administraţiei Falcă îi poate lăsa pe arădeni fără căldură şi apă caldă”, a declarat consilierul local municipal Marin Lupaş.
Acesta a adăugat: „Speranţele celor de la CET se îndreaptă din nou spre Guvern, pentru primirea unui nou ajutor de stat. Sperăm că acest sprijin va veni, dar arădenii trebuie să ştie că va fi din nou o soluţie pe termen scurt, care nu va rezolva problemele de fond ale CET-urilor. Aceste probleme trebuie rezolvate la nivelul administraţiei locale, prin gândirea unei strategii energetice şi atragerea unor investiţii. Reamintim arădenilor că la Oradea, primăria a atras aproape 80 de milioane de euro, fonduri europene, pentru retehnologizarea CET şi pentru eficientizarea transportului de energie tehnică. În acest timp, administraţia vizionară din Arad a fost preocupată de fântâni arteziene pe Mureş, construcţia unei parcări în locul Parcului Eminescu şi de o piramidă de sticlă în centrul Aradului. După ce plătesc unul dintre cele mai mari preţuri pentru căldură şi apă caldă, clumea, arădenii se pot trezi fără încălzire la iarnă!”
Sursa dumneavoastra d-nule Lupas este intr-o mare eroare si depasita .Informatiile pe care le prezentati nu sunt exacte.Prin prezentarea lor in acest mod trunchiat riscati sa cadeti intr-un sublim ridicol.CET-urile au fost salvate de aradeni prin acoperirea subventiei la gigacalorie din bugetul local.
Este adevărat că la iarană arădenii pot să tremure de frig, dar pe de altă parte au un primar care le-a turnat asfaltul la poartă. Cel puțin așa spun cei din Bujac și nu numai. Și avem pasarelă. Avem și patinoar. Nu mai prea avem copaci. Mall-urile cresc mai iute dar când ajung la vârsta de pensionare dau faliment. Stadioanele s-au dus. Mai un mandat și vom avea mall la fiecare stradă. Înainte cu tupeu. Chiar așa, ce ne trebuie nouă terenuri de sport?Putem face gimnastică destulă pe platoul din fașa Primăriei.