Marin Lupaş, PE FĂRAŞ, după ce a criticat PSD Arad pentru strategia de abordare a alegerilor locale

Marin Lupaş, PE FĂRAŞ, după ce a criticat PSD Arad pentru strategia de abordare a alegerilor locale

PSD Arad a devenit un butoi de pulbere după ce Marin Lupaş, consilier local municipal, a avut o reacţie faţă de modalitatea – discutabilă, de altfel – în care partidul a acţionat în ceea ce priveşte pregătirile pentru alegerile locale din vara acestui an.

Potrivit informaţiilor noastre, ieşirea lui Marin Lupaş nu va rămâne nepedepsită, existând chiar şi posibilitatea excluderii acestuia din partid.

Iată ce a declarat Marin Lupaş:

Mă simt dator să trag un semnal de alarmă cu privire la strategia dezastruoasă a partidului pe care îl reprezint în Consiliul Local Municipal, PSD Arad, cu privire la alegerile locale. La drept vorbind, pare o lipsă de strategie. Este inacceptabil faptul că PSD Arad nu are până în acest moment un candidat pentru Primăria Arad şi bâjbâie încă în căutarea lui. Sunt nedumerit să aflu că există în lucru un sondaj de opinie cu privire la desemnarea candidatului, deşi membrii PSD nu au fost chemaţi să facă propuneri pentru eventuali candidaţi. Eu, în calitate de vicepreşedinte al PSD Arad şi de consilier municipal al acestui partid nu am fost consultat.

Este foarte bine, deşi târziu, să aflăm că există discuţii cu privire la desemnarea unui candidat comun al PSD, ALDE şi al societăţii civile pentru funcţia de primar al Aradului. Totuşi, mă întreb de ce atât de târziu şi mai ales întreb deschis: de ce nu sunt publice aceste întâlniri? Cine a simţit nevoia unor întâlniri conspirative şi de ce? Cu ce mandat şi de la cine au participat la discuţii reprezentanţii PSD?

Privit din această perspectivă, partidul pare acaparat de un grup care se substituie democraţiei interne de partid. Probabil de aceea nu s-a dorit organizarea de alegeri la nivelul organizaţiei municipale.

În schimb, am aflat de la preşedintele PSD Arad şi de la secretarul executiv că niciun consilier municipal nu va mai fi pe listă la alegerile din acest an. Cine a luat această decizie? Care au fost criteriile, nimeni nu ştie, nu s-a făcut nici o analiză serioasă a activităţii noastre. Pentru mine, ar fi o bucurie să prezint raportul de activitate în CLM. Fără lipsă de modestie, pot să arat că în aceşti patru ani am fost la dispoziţia arădenilor şi m-am definit ca opozant constant al politicilor destructive pentru Arad duse de Gheorghe Falcă. Am pus suflet şi convingere în această activitate, nu sunt un opozant de conjunctură care pândeşte o funcţie oarecare. Trebuie să mărturisesc că am fost prevenit asupra excluderii de pe lista candidaţilor. Cel care mi-a atras atenţia a fost chiar primarul Falcă în şedinţa din 14.01.2015, când enervat de criticile pe care i le-am adresat constant mi-a spus: „Vă garantez că PSD-ul vă va schimba, în 2016”. Oare de unde o fi ştiut?

Cred că nu este încă prea târziu să avem o strategie viabilă. Dacă nu vrem sau nu ştim să câştigăm susţinerea propriilor membri de partid, cum vom obţine sprijinul arădenilor? Trebuie să pornim de la criterii, de la caracter şi competenţă când stabilim oamenii care ne reprezintă. Apoi trebuie să îi promovăm prin proceduri transparente şi democratice. Să nu ne temem de oamenii de valoare, să îi preţuim şi să îi promovăm, nu să îi îndepărtăm, cum s-a făcut în ultima perioadă.

PSD Arad, hai că se poate!

Loading...
 1. de ce sa fie pe faras, pentru ca a spus adevarul? asta e chiar nesimtire dupa ce omul asta s-a luptat atata cu Falca!!

  Raspunde
 2. Dacă PSD, principalul partid de opoziție în Arad, așa înțelege să procedeze, atunci tot ce întreprind ei, pe față sau pe dos, pentru a-l detrona pe Falcă e în zadar. Să fim serioși, nu poți vorbi de UNITATE, de o mare Uniune Locală, partide și ong-uri, dând oameni afară, desconsiderând opinii diferite sau contrare, acționând despotic. Ce mi-e Falcă (în cazul Guțu), ce mi-e PSD, în acest caz?! Sper să nu fie adevărat acest zvon venit „pe surse”…

  Raspunde
 3. Gura bate curu’ !
  Așa e peste tot !!!

  Raspunde
 4. cred ca era singurul psd-ist care nu stia ca nu ai voie sa critici psd-ul , mai trebuie sa afle regula 2 – noi nu facem nimic ca sa nu gresim .

  Raspunde
 5. Cred ca oricare partid trebuie sa-si puna in fata oamenii care au demonstrat ca stiu si doresc sa lupte pentru comunitate si inclusiv pentru partid. Linistea lui Falca vine si din faptul ca oamenii care stiu sa faca opozitie sunt marginalizati chiar de propriile partide.

  Raspunde
 6. Daca d-nul Fifor doreste sa candideze la Arad,ar fi bine pt. dinsul sa demonstreze la alegerile locale ca nu a facut intelegeri la Bucuresti cu Falca.Cel putin ar spulbera zvonurile care acrediteaza idea ca Falca,bineinteles cu ajutorul lui Caprar ,iese primar iar ceilalti doi parlamentari.Daca Aradul si aradenii nu conteaza in aceasta „afacere”,de ce nu se aproba in parlament S.R.L.-urile politice cu capital de minim 200 prosti( unitate de masura).

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.