Amenzi mai mici pentru proprietarii de câini

Amenzi mai mici pentru proprietarii de câini

Marin Lupaş, consilier local municipal, consideră exagerate amenzile prevăzute de Administraţia locală.

Acesta este de acord că arădenii care au câini de companie trebuie să fie pregătiţi să cureţe mizeria produsă de patrupede, dar consideră „exagerate” amenzile prevăzute de o Hotărâre a Consiliului Local Municipal din 2011.

„În cazul acestor persoane, s-a trecut direct la amenzi, nu au existat avertismente sau campanii de informare, aşa cum era normal. Am discutat cu un cetăţean amendat cu 700 de lei pentru că uitase să-și aducă un litru de apă pe lângă punga cu care curăță după câinele său! Mi se pare o amendă excesivă, chiar dacă poate fi înjumătăţită prin plata rapidă. Cred că scopul unei hotărâri trebuie să fie schimbarea comportamentului stăpânilor acestor câini, nu aplicarea unor amenzi”, a declarat Marin Lupaş.

 

Proces Verbal Amenda Caini Sticla cu Apa

„În perioada următoare, voi depune un proiect de hotărâre pentru reducerea acestor amenzi, în felul următor: avertisment la prima abatere, amendă de 50 de lei la a doua abatere şi amendă de 700 de lei începând cu a treia abatere. Astfel, atingem scopul de a informa, de a atenţiona şi evităm situaţia în care se produce pur şi simplu o greşeală. În acelaşi timp, impunem standarde de comportament civilizat în timp. În plus, unii arădeni au arătat în aceste zile că potrivit OUG 55 din 2002, consiliile locale sunt considerate proprietarele câinilor fără stăpâni, deci ar trebui să stabilim cine răspunde pentru câinii fără stăpân care produc mizerie? Cine să îi însoţească la plimbare cu punga şi sticla de apă? Sper că nu dorim să fim o administraţie locală intransigentă cu cetăţenii, dar care se exceptează de la legi şi reguli atunci când îi convine! Cred că trebuie să fim înţelegători cu arădenii, să schimbăm treptat anumite obiceiuri, să nu lovim în ei cu amenzi exagerate şi disproporţionate faţă de puterea lor de cumpărare. Apropo de arădeanul amendat cu 700 de lei, a primit amenda într-o zonă de parc departe de standardele de curăţenie normale, o zonă neîngrijită şi destul de murdară. Poate ar trebui ca în paralel cu pretenţiile pe care le are de la cetăţeni, administraţia locală să se ocupe mai eficient de curăţenie”, a precizat Marin Lupaş.

  1. Domnule Lupaș.Încercați să nu fiți penibil!Nu de grija amenzilor nu mai puteți dumneavoastră.Ci din cauza pierderii unor voturi pe care contați.Trebuie să recunoașteți că excrementele patrupedelor se găsesc pe toate trotuarele.Poate ați călcat plimbându-vă prin oraș.Chestia cu avertismentele…apă de ploaie.Românul lipsit de civilizație va nesocoti legea și nu se va conforma.Cine și unde va înregistra avertismentul?Poate mai cheltuiți bani de la buget să dotați Poliția Locală cu ceva noi tablete,laptopuri etc.
    Lăsați Legea să vorbească.Cei responsabili se vor conforma iar șmecherii n-au decât să plătească pentru încălcarea ei.Să se facă odată curat în orașul ăsta.Așa cum a fost odată.S-auzim de bine!

    Raspunde
  2. Domnul Lupas are mare dreptate….hotararea CLM este disproprtionata fata de realitatea cotidiana si este ilogica….inteleg ca daca am animal de companie orice altceva decat caine atunci pot iesi cu el la plimbare oriunde si fara griji de igienizare?! Sa nu mai vorbim de cainii comunitari si de lipsa curateniei spatiilor publice (curatenie ptr care anumite firme protejate incaseaza bani frumosi)! De ce eu persoana fizica cu un catel de 3 kg sa platesc amenda in timp ce de exemplu DSV Arad are caini mari care sunt lasati in spatiul public fara sa curete nimeni dupa ei si mai grav constituind o amenintare ptr mine, platitor de taxe calcat in picioare de administratia Locala! Asta e Romania lucrului bine facut!?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.