Marius Göndör: „Somez ISJ Arad să facă publică strategia în baza căreia a făcut planul de școlarizare!”

Marius Göndör: „Somez ISJ Arad să facă publică strategia în baza căreia a făcut planul de școlarizare!”

Vicepreședinte al PNL Arad și președinte al Comisiei pentru Educație din cadrul PNL Arad, Marius Göndör, acuză Inspectoratul Școlar Județean Arad de lipsă de transparență și somează instituția să facă publică strategia în baza căreia a făcut planul de școlarizare pentru următorul an școlar.

„Vreau să vă prezint un protest legat de modul în care lucrează Inspectoratul Școlar Județean Arad. În această perioadă s-a discutat planul de școlarizare, mai exact despre câte clase de mate-fizică, de filologie, de informatică ș.a.m.d. va avea fiecare liceu. Ca și în fiecare an, iar asta e cât se poate de adevărat, numărul claselor de a IX-a pentru anul următor trebuie să țină cont exact de numărul absolvenților de clasa a VIII-a. Sigur, de aici plecăm, însă în momentul în care stabilești ce clase aprobi fiecărei unități de învățământ pentru anul următor, cred că ar trebui să ai o strategie, o proiecție pentru viitor, despre ce vrei și unde vrei să ajungi cu liceele județului Arad. Și atunci, pe baza acestei strategii și pe baza unor criterii, stabilești de la ce liceu tai o clasă, cărui liceu îi mai dai o clasă și alte astfel de probleme, a spus Marius Göndör.

„În acest moment sunt licee bune la care s-au tăiat clase, acestea fiind licee bune, care au promovabilitate de 100% la Bacalaureat. În schimb, înțeleg că s-au dat clase unor licee care au un procent de promovabilitate nu modest, ci foarte modest. Protestul meu se referă la lipsa de transparență a Inspectoratului Școlar. Prin ceea ce vă spun astăzi, somez Inspectoratul Școlar, fiind o instituție publică, să facă publice criteriile pe baza cărora a stabilit planul de școlarizare și strategia pentru anii următori cu privire la liceele și școlile județului Arad. Este posibil ca ceea ce vor să facă să fie bine, dar nu știe nimeni asta. Am înțeles că inclusiv presa a încercat să ia informații de la ISJ Arad și li s-a spus că vor primi informații în termen de 30 de zile, în condițiile în care strategia ar trebui să existe și să poată fi pusă la dispoziție într-o secundă. Somez, deci, Inspectoratul Școlar să facă publice strategia și criteriile pe care au făcut planul de școlarizare! Nu să-mi prezinte mie, ci tuturor arădenilor. Înțeleg că la ședința de Consiliu de Administrație în care au fost luate aceste decizii, sindicatul n-a fost invitat și mă miră acest lucru”, a declarat vicepreședintele PNL Arad, Marius Göndör.

  1. Papagalule, tu somezi? Ce naiba ai facut ca si parlamentar? Nu iti este putin rusine? POVESTESTE ARADENILOR CUM LE-AI TAIAT PENSIILE SI SALARIILE!!!!!!!!

    Raspunde
  2. Domnule Gondor toata lumea vorbeste de revigorarea invatamantului profesional si tehnic iar dumneavoastra sunteti suparat ca liceelor de fite li se taie clase.Toata lumea trebuie sa aiba bacalaureat? Nu pot exista licee tehnologice care sa pregateasca muncitori pentru ca dumneavoastra vreti someri cu bacalaureat absolventi ai liceelor cu procent de promovabilitate de 100%.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.