Mărţişorul vine cu SCUMPIRI de la Poşta Română

Mărţişorul vine cu SCUMPIRI de la Poşta Română

Poșta Română scumpeşte, începând de astăzi, mai multe servicii, unele chiar și de până la 9 ori.

Potrivit reprezentanților companiei, „tarifele au rămas neschimbate în ultimii 12 ani”, iar cheltuielile au crescut mult în acest interval de timp, astfel că se impunea luarea unei măsuri radicale.

Începând din 1 martie, pentru  coletele poştale interne, cu greutate de până la 10 kg (inclusiv) tariful fix/trimitere se va majora de la 1,20 lei/trimitere la 4,30 lei/trimitere, în timp ce tariful pe fiecare kilogram sau fracţie de kilogram se va diminua de la 1,20 lei/kg la 0,50 lei/kg. De asemenea, se va modifica structura tarifară a trimiterilor RETUR, având ca obiect colete poştale cu greutate până la 10 kg (inclusiv), prin introducerea, pe lângă tariful pe fiecare kilogram sau fracţie de kilogram de 0,50 lei, a unui tarif fix/trimitere de 1,50 lei/trimitere.

În cazul prezentării unui volum de colete poştale interne, cu greutate până la 2 kg (inclusiv) de peste 50 trimiteri/lună, clienţii Poştei Române pot accesa noua grilă de tarife speciale, beneficiind astfel de tarife reduse cu până la 30%.

Potrivit noilor tarife, trimiterea unei scrisori în regim neprioritar în afara României va costa de la 1 martie, 3,5 lei. Până acum, aceasta costa 1,6 lei.

Totodată, s-a eliminat tarifarea diferenţiată pentru Europa/Restul lumii, în cazul trimiterilor prioritare.

Prețurile se vor majora și mai mult în cazul imprimatelor. Trimiterea de ziare, periodice, cărți, cataloage, hărți geografice sau partituri muzicale în afara țării vor avea prețuri și de 9 ori mai mari ca până acum.

Prețul acestora va depinde de greutatea pe care o au. Imprimatele de până în 20 de grame vor costa 3,5 lei, iar cele între 21 de grame și 2.000 de grame, 118 lei. În prezent, prețurile practicate de Poșta română sunt de 0,8 lei și respectiv, 13 lei.

Modificările tarifare operate de Poşta Română au avut la bază acoperirea costurilor generate de prestarea serviciilor poştale interne din sfera serviciului poştal universal şi au fost aprobate de ANCOM.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.