Mărturie EMOȚIONANTĂ, TULBURĂTOARE a unei paciente dintr-o secție COVID a Spitalului Județean din Arad

Mărturie EMOȚIONANTĂ, TULBURĂTOARE a unei paciente dintr-o secție COVID a Spitalului Județean din Arad

O femeie tratată pentru infecția cu noul Coronavirus într-o secție Covid a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a făcut o mărturisire emoționantă, tulburătoare legată de experiența prin care a trecut.

Lavinia Flueraș a postat totul pe Facebook, în speranța că vocea ei se va face auzită. Contribuim și noi la demersul acesteia, redând integral postarea, în cele ce urmează.

„Încă odată mulțumiri echipei medicale și auxiliare de la secția Covid Medicală 2 a Spitalului Municipal Arad. Îmi cer scuze pentru faptul că nu vă pot pomeni pe toți cu numele (pe unii nu v-am întrebat cum vă cheamă, pe alții nu am reținut).

Dumnezeu să vă țină minte și să vă pomenească in împărăția Lui! Sunteți” cosmonauții” salvatori, sunteți îngerii damnați să purtați acele nenorocite de combinezoane.

Lumea nu înțelege că nu mai puteți, că v-ați săturat, că vă vreți viețile înapoi. Și voi aveți propriile supărări, frustrări, neputințe, neîncrederi și voi aveți suflet. Din păcate, boala asta și sistemul din sănătate (cu legi, protocoale) nu prea țin cont de suflet – nici de ale voastre, nici de cele ale pacientului. Dar voi sunteți minunați, voi vă sacrificați viețile. Mulți dintre voi ați trecut deja prin boală. Unii v-ați pierdut oameni dragi. Alții ați rămas cu sechele. Și voi plătiți tribut acestui nenorocit de Covid. Ar trebui ca lumea din afara spitalului (societatea civilă, presa, politicienii) să știe asta. Toată lumea e victimă a Covidului și salvatorii și cei care trebuie salvați. Situația în spitale e dramatică nu datorită „îngerilor in alb” sau „cosmonauților mei dragi”, ci datorită suferinței care nu poate fi alinată. Ar trebui că fiecare salon să beneficieze de asistenta și infirmiera lui. Aceștia să fie non-stop la dispoziția pacienților. Apoi ar trebui că în fiecare echipă să fie incluși 1 – 2 psihologi. Oamenii au nevoie disperată de vorbă, de mângâiere. Unii o cer, alții doar o așteaptă. Cu toții au nevoie de ea. Bineînțeles că și echipa medicală are nevoie de consiliere. Nici ea nu e scutită de a claca emoțional.

Multe ar fi necesare pentru că treburile să meargă mai bine … dar nu știm dacă ne facem auziți … poate cu ajutorul distribuirilor voastre.

Închei spunând celor de acasă să nu îi mai blameze pe medici, să încerce să îi înțeleagă, să îi respecte și să îi iubească. Fără ei, am fi cu toții în pământ. Bineînțeles că ei nu sunt Dumnezeu, dar sunt unealta lui Dumnezeu. Jos pălăria pentru medici, asistente, infirmiere, studenți la medicină și toți cei care fac parte din personalul pus la dispoziția unei secții Covid!

SUNTEȚI MINUNAȚI. VĂ MULȚUMESC ȘI VĂ IUBESC!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😘❤️😘, este mărturisirea Laviniei Flueraș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.