Masă rotundă la Consiliul Judeţean Arad, cu reprezentanţi ai minorităţilor românilor din Serbia

Masă rotundă la Consiliul Judeţean Arad, cu reprezentanţi ai minorităţilor românilor din Serbia

La Consiliul Judeţean Arad (CJA) a fost organizată, la sfârșitul săptămânii trecute, masa rotundă ,,Proiectele și problemele românilor din Serbia”, la care au participat reprezentanţi ai minorităţilor românilor din Serbia şi conducerea Consiliului Judeţean Arad.

Au fost discutate problemele românilor care trăiesc în Serbia şi propuneri privind organizarea unor proiecte şi evenimente comune.

Conducerea CJA şi-a manifestat sprijinul pentru comunitatea românilor din Serbia: ,,Am notat ideile şi propunerilor oaspeţilor noştri şi vom ţine cont de ele. M-au impresionat cu iubirea faţă de ţară, de tradiţii, de limba română, cu toate că trăiesc în altă ţară. Sunt un exemplu de patriotism! A fost o întâlnire constructivă, în urma căreia am creionat deja câteva proiecte. Acestea vizează schimburi de experienţă între copii la taberele de la Moneasa şi Căsoaia şi organizarea unor evenimente culturale. De asemenea, am discutat despre sprijin pentru accesarea unor proiecte”, a declarat Claudia Boghicevici (foto), vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.