MASCA la CONTROL! Autoritățile INTENSIFICĂ VERIFICĂRILE în mijloacele de transport în comun și în cele spre zonele industriale

MASCA la CONTROL! Autoritățile INTENSIFICĂ VERIFICĂRILE în mijloacele de transport în comun și în cele spre zonele industriale

Direcția de Sănătate Publică (DSP) anunță că în perioada următoare se vor intensifica controalele în mijloacele de transport în comun, precum și în mijloacele de transport persoane care transportă muncitori în zonele industriale ale municipiului Arad și a orașelor Chișineu Criș și Ineu în vederea respectării obligativității purtării măștii de protecție împotriva SARS-CoV-2.

Controalele vor fi efectuate împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Jandarmeriei Arad și Poliției Locale.

DSP Arad anunță că, „având în vedere contextul actual privind creșterea numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și a observării tendinței crescute a populației precum și a firmelor de transport persoane de a minimaliza importanța utilizării măștii de protecție sanitară, în mijloacele de transport în comun, tendință constatată în cadrul controalelor efectuate cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Poliției Locale Arad și ai Jandarmeriei Arad, aducem la cunoștința publicului larg cât și transportatorilor de persoane, următoarele:

– în conformitate cu HOTĂRÂREA  nr. 53 din 05.08.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Anexa la HCNSU nr. 53 din 05.08.2021 în care sunt măsurile de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă, la art. 5. «Se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, sau în alte zone cu potențial de aglomerare stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani»”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.