Masca, OBLIGATORIE în spații DESCHISE?! Ce spun autoritățile

Masca, OBLIGATORIE în spații DESCHISE?! Ce spun autoritățile

În contextul creșterii numărului cazurilor de infectări, autoritățile spun că este posibil să se introducă noi măsuri de protecție.

Una dintre acestea ar fi purtarea măștii inclusiv în spații deschise, aglomerate.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate. Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, susține premierul Ludovic Orban.

„Sunt de acord cu obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, acolo unde distanţarea fizică nu este posibilă – în zonele şi intervalele de timp indentificate de autorităţile locale. Relaţia cetăţeanului cu autoritatea locală este mai strânsă decât cu cea centrală. E foarte important cum este transmis acest mesaj. Oamenii trebuie să înţeleagă că a purta masca în spaţii deschise aglomerate, cum ar fi pieţele, de exemplu, este spre binele lor. Toate lucrurile astea trebuie repetate, dar nu foarte mult, cu măsură, pentru a nu deveni obositoare. Dacă ţi se spune ceva prea des, nu mai auzi”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

De remarcat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.