MASCA.ro

S-a dat startul în MAREA MASCARADĂ, evident un start furat, aşa cum se pretează la o astfel de „competiţie”. Vorbim despre mult aşteptatele ALEGERI PREZIDENŢIALE, mult aşteptate de cei interesaţi, în speţă clasa politică. Norodul, adică restul cetăţenilor patriei, prea prinşi cu tehnicile de supravieţuire, nu mai aşteaptă sau nu se mai aşteaptă la nimic bun sau coerent, indiferent de personajul care „va să vină” în locul lu’ Traian. Traian Băsescu. „MECIUL” ĂSTA DE-A NOUL PREŞEDINTE va avea „audienţă” în popor exact cât un meci de fotbal transmis de Look TV, adică vreo treizeci dintr-o sută se vor „bucura” de buna organizare a alegerilor prezidenţiale. Dar să nu ne pierdem în detalii răutăcioase şi obsesive ghilimele, câtă vreme preambulul de astăzi îmi deschide perspective bune pentru un delir marcă înregistrată! Chiar aşa. Indiferent de cât adevăr sau răutate, condescendenţă sau minciună vor inspira totalitatea cuvintelor din textul de faţă, interpretările vor fi diferite. Depinde de baricadă, de ecou sau interes, şi uite aşa, tot delir se cheamă. MOMENTAN SE LUCREAZĂ ASIDUU LA CULOAREA MĂŞTILOR. Treabă de maximă importanţă, ţinând cont că, culorile ferme sunt concurate neloial de cele cameleonice. Masca îşi poate schimba culoarea şi implicit orientarea în orice moment lăsat de Dumnezeu pe Pământ. Asta în cazul în care este implicată o Preafericită faţă bisericească. Parţial, în cazuri de forţă majoră, de dispensă se pot bucura moderaţii şi chiar ateii. Încurcate-s căile pierzaniei, Doamne!

În acelaşi timp cu momentanul, deci cam deodată, SE MODELEAZĂ EXPRESIA MĂŞTILOR, chestie cu adevărat importantă! Nu ştiu dacă realizaţi de câtă îndemânatică ipocrizie este nevoie să poţi MIMA PATRIOTISMUL. Cât tupeu implică O LACRIMĂ FALSĂ-N PUBLIC, cât păcat pot genera MINCIUNILE DĂTĂTOARE DE SPERANŢE, sau/şi mai ales CÂT DE HIDOASE POT FI MĂŞTILE CREATE DE… SOMNUL RAŢIUNII NOASTRE.

Au trecut două decenii de la momentul de cotitură, una spre o pseudo-democraţie, oricum spre o oarecare „libertate”, şi măştile ce astăzi ne hotărăsc prezentul şi viitorul nu-s altceva decât rezultatul ignoranţei generaţiei noastre şi a voastre, mai tineri contemporani.

Aşadar, dragii mei cititori, răsfoitori sau nepăsători cetăţeni, ni se pregăteşte un fastuos BAL MASCAT. Invitaţiile ne sunt pregătite. SE NUMESC BULETINE DE VOT. Între două menuete televizate şi-un chiolhan făcut pe şest, zâmbetele cu subînţeles înseamnă şantaj, iar încruntările sporadice dojeneli de ochii lumii. Anumite agenţii naţionale au carburat date şi informaţii care la momentul potrivit, în funcţie de interese, vor detona situaţii sau evenimente, combinaţie la care măştile vor reacţiona ca atare. Adică. Unele vor dispărea din peisaj, altele vor zâmbi într-o fantă de lumină favorabilă, iar cele mai privilegiate se vor bucura de mirosul de tuş al învingătorilor, ăla de pe buletinele de vot emanat de ştampila „VOTAT”! Cu siguranţă aţi vizionat pelicule cinematografice celebre ca „Masca lui Zorro” sau „Masca de fier”. Acum pregătiţi-vă să trăiţi pe viu lungmetrajul „MASCA LU’ PEŞTE”!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.